• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Başkan Özalp, 52 aylık hizmetlerini anlatarak soruları cevapladı

14/07/2023

Başkan Özalp, 52 aylık hizmetlerini anlatarak soruları cevapladı

     Başkanlığa seçildiği 2019 yılından itibaren pandemi yılları dışında her yıl halk toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ercan Özalp, geçtiğimiz Pazar günü de halk toplantısı düzenleyerek vatandaşların sorularını yanıtladı.
     Vize Belediye parkında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Özalp, 52 ay süresince belediye tarafından yapılan tüm çalışmaları masaya yatırdı. Önce hizmet ve projelerin anlatıldığı, ardından ise soruların yanıtlandığı toplantı da sıcak havaya rağmen katılım yüksek oldu.
YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR SIRALANDI
     Öncelikle personel sayılarının dile getirildiği toplantıda Belediye Başkanı Ercan Özalp’in açıklamaları şöyle;
     Belediye de 117 personel görev yapmaktadır. Bu personelin 12 tanesi 6 aylık geçici işçi ve 22 memuruz ile 10 kadrolu işçimiz bulunmaktadır. 73 kişi de şirket personeli olarak görev yapmaktadır. Belediyemizin yüze yakın kiralık işyeri vardır.
     -Göreve geldikten sonra iller bankasının çizmiş olduğu imar planlarında revizyon yapılması tamamlandı.
     -Belediyeye 13 araç alındı. Bunların maddi değeri 17 milyon liradır.
     -Almış olduğumuz soğutuculu cenaze aracımız ile şehir dışından 524 cenaze naklinde kullanıldı ve hiçbir ücret alınmadı.
     -Mahallelere 6 adet oyun parkı yapıldı.
     -Kadın Kooperatifi kuruldu. Kale bölgesine 5 adet satış standı yapıldı.
     -Yeni restore edilen PTT Yanındaki bina kadın kooperatifine verilecek.
     -Atatürk ortaokulunun yanında 7 adet dükkân yapılıp toplam 23 bin lira bedelle kiraya verildi.
     -2022 yılında 1000 ton asfalt yol yapımında kullanıldı.
     -Birçok sokakta baskı beton kaldırım yapıldı.
     -Belediye olarak 2 adet su sondajı yaptık.
     -Doğalgaz çalışmalarının % 80 bitti. İlçede 40 km doğalgaz hattı döşendi. 5000 abone gaz kullanmaya başladı. Çalışmalar aybaşında tekrar başlayacak.
     -18 imar uygulaması yapılmadan arsaları imara açmıyoruz.
     -Bugüne kadar 90 dönüm yerde 18 imar uygulaması yapıldı.
     -Evren mahallesinde ilköğretim okulu sorunu çözüldü. 8500 metre kare arsanın tapusu milli eğitime verilecek.
     -Barınak ihalesi Cuma günü yapıldı. 5 milyon bedelle ihale edilen barınak ise hiçbir destek alınmadan öz kaynaklar kullanılarak yapılacak. İç kısmına da 1 milyon liralık malzeme alımı yapılacak.
     -Sosyal ve kültürel faaliyetler ve geziler devam edecek.
     -525 yeni doğan bebek ziyareti gerçekleştirdik.
     -İmar uygulaması sonucu belediye 34 dönüm yer kazandı. 5 dönüm barınak yapılacak yeri parayla satın aldık. Toplamda 39 dönüm yer kazandırdık.
     -6 Şubat depreminde gerek maddi, gerekse manevi destekte bulunduk. Teknik personel ve araç göndererek vatandaşlarımızın yanında olduk.
     -Sosyal yardımlarımız devam ediyor ve bunu hiçbir zaman reklam malzemesi yapmadık.
     -Pandemi döneminde maske, ateş ölçer gibi dağıtımlarla vatandaşlara destek olduk. Esnaflarımıza maddi destek sağlamak için çalışmalar yaptık.
     -Hasbuğa yolundaki Mahmut Erbil caddesinde bölünmüş yolda 2 adet kavşak açtık.
     -Zübeyde Hanım Caddesi ve Bağlar caddesi başta olmak üzere alt yapısı biten yerlerde yol çalışmaları yaptık.
     -Önümüzdeki günlerde Festival alanı düzenlenecek. Buraya 1 adet tek katlı düğün salonu ve kültür merkezi, 1 adet yazlık düğün salonu, 1 adet kır lokantası, 1 adet park yapılacak. Festival alanı çevresine yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapılacak.
     -Engelli aracı alınacak. Arazöz ve su tankeri yenilenecek. Kombine kanal açma aracı alınacak.
     -1 adet açık havuz yapmayı hedefliyoruz. Bu havuz belediye bünyesinde işletilecek ve etrafında düğün yapılacak bir işletme olacak.
     -2 adet yeni park yapılacak.
     -Otelin satışı yapılacak. Bu satış ihale yoluyla yapılacak. Satış ilanı resmî gazete ve ulusal basında yayınlandı. Bu satışı oteli işletmedeki sıkıntılarımız nedeniyle yapacağız. Bakımı masrafı olan otele kiracı bulmakta da zorlanıyoruz.
SORU CEVAP BÖLÜMÜNDE
     Halk toplantısında belediye tarafından yapılan hizmetlerle ilgili detaylı açıklamalar yapan Başkan Özalp, soru cevap bölümünde de sorulan soruları cevapladı. İşte sorulan sorulara verilen cevaplar;
     Otelin satışı ile ilgili gelen soruya cevap veren Belediye Başkanı; “Otelin satışı yapılacak. Bu satış ihale yoluyla yapılacak. Satış ilanı resmî gazete ve ulusal basında yayınlandı. Satış bedeli 50 milyon liradır. Bu satışı oteli işletmedeki sıkıntılarımız nedeniyle yapacağız. Bakımı masrafı olan otele kiracı bulmakta da zorlanıyoruz” dedi.
     “Bizim mahallemize doğal gaz gelmeyecek mi” şeklindeki soruyu da cevaplayan Başkan Özalp :”Elektriği ve suyu olan her yere doğal gaz mutlaka gelecek” dedi.
    Bir vatandaşın “Pandemi döneminde diyaliz için araç istedik, yok denilerek, çaresiz bırakıldık” sorusuna ise Başkan Özalp şu cevabı verdi;
     ”O zaman çok yoğun ve zor bir dönemdi. Gerçekten de, herkese yetişebilmemiz mümkün değildi. Ayrıca da; belirli şartlardaki hastalara araç vermemiz de bazen sıkıntı olabilir. Bazı hastaların mutlaka uygun araçlarla taşınmaları gerekiyor. Bir kaza veya ölüm meydana gelse, bunun hesabını veremeyiz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bu tür konular için görevli başka kurum ve kuruluşlar da var. Dikkat etmek lazım” dedi.
     Bir başka soruya ise, “Arızalı olan itfaiyemiz onarım görerek, geldi. Yapılan yangın ihbarlarında ortalama 5 dakika içinde de, olay mahalline gidebiliyoruz. Ancak, bundan böyle de, bu aracımızın ağaç budama, bayrak asma gibi işlere koşturulmayacağını buradan bildiriyorum. Bizler de bazı hizmetleri para ödeyerek alıyoruz” dedi.
     Aynı zamanda veteriner hekim olması nedeniyle sıkça sorulan “şehir içinde köpekler cirit atıyor. Neden barınaklar yapmıyorsunuz?” şeklindeki eleştiriye ise Başkan Özalp şu yanıtı verdi;
     “Barınak yapmanın da yasal kuralları var. Kafanıza göre bir yeri çevirerek, barınak yapamıyorsunuz. Şehir içinde çok sayıda başıboş köpeğin bulunmasına gelince de; eğer siz, apartmanınızın önüne mama ve su koyarsanız, o zaman hayvanları da kendi eliniz ile oraya çekmiş olursunuz. Köylerdeki hayvanlarla ilgili olarak da, köy muhtarları sorumlu. Biz büyükşehir olmadığımız için oralara müdahale edemiyoruz” dedi.
     Bir başka soruda ise “Neden AB projeleri için Almanya ve Hollanda gibi ülkeleri de dikkate almıyorsunuz? Sorusuna ise başkan Özalp kısa cevap verdi;
      “Çünkü bunlar Bulgaristan’a sınırı olan komşu illerin yararlandığı AB ipa projesi. Yani, mesela Tekirdağ yapamıyor. Bu projeler kapsamındaki gezilerimiz ve giderlerimizi de belediye değil, AB karşılıyor” dedi.- Nihat Demirel

165 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN