• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milletvekili Sarıçam; “Ahmetbey ve Pınarhisar’da Buğday alımları 10 Temmuz’da başlayacak” dedi.

04/07/2023

Milletvekili Sarıçam; “Ahmetbey ve Pınarhisar’da Buğday alımları 10 Temmuz’da başlayacak” dedi.

     Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Ahmetbey ve Pınarhisar’da buğday alımlarının 10 Temmuz 2023 günü başlayacağını belirtti.
     Kırklareli de ÇKS sistemine kayıtlı bütün üreticilerimizin buğdaylarını alabilmek adına randevulu sistemi ilk günden itibaren uygulamaya koyduklarını belirten Milletvekili Sarıçam açıklamasında şu bilgilere yer verdi;
     “Biraz zaman almasına rağmen bu sistem sayesinde bütün üreticilerimiz yüksek fiyattan ürünlerini teslim edebilecekler. Bu projedeki amacımız küçük ve orta ölçekli bütün üreticilerimizin devletimizin sunduğu bu imkândan ve fiyattan yararlanmasını sağlamaktır. Konu ile alakalı detaylar şu şekildedir;
      Kırklareli Başmüdürlüğü ve Bağlı İşyerlerimizde (Babaeski, Lüleburgaz ve Saray) 19.06.2023 tarihinde başlayan Arpa alımlarımızın 4-5 Temmuz tarihlerinde sonlanması öngörülmektedir.
Kırklareli yöremizde bulunan 4 adet Lisanslı depoda (Kırklareli, Babaeski, Burgaz ve Pınarhisar) Buğday alımlarına 26.06.2023 tarihinde Randevulu olarak günlük 1500-2000 ton boşaltma kapasitesiyle ve bir üreticiye günlük verilecek maksimum randevu miktarı 30 tonla sınırlı olmak koşuluyla her üreticiye cevap vermek adına başlanılmıştır. Ayrıca yöremizde ki üreticilerimizi mağdur etmemek için hinterlant uygulamasına geçilmiş olup Lisanslı depolarımız sadece yöremizde ki üreticilerimize hizmet vermektedir. Kırklareli Başmüdürlüğü ve Bağlı İşyerlerimizde (Babaeski, Lüleburgaz ve Saray) 05.07.2023 tarihinde Buğday alımlarına başlanılacak olup sadece Pınarhisar ve Ahmetbey’ de bulunan sezonluk kullandığımız tesislerimizde 10.07.2023 tarihinde alımlara başlanılacaktır. Alımların başlamasından sonra sezonluk kullanımda olan ekiplerimizin (Pınarhisar ve Ahmetbey) randevu tonajları depo kapasitelerimiz nispetinde revize edilecektir. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde alımlarımıza devam edilecektir.
     Randevu sisteminde oluşan yoğunluk kaynaklı hataların giderilmesi adına Genel Müdürlüğümüz tarafından çalışmalar neticelenmekte olup kısa sürede sistemimiz normale dönmesi beklenmektedir. Bütün hemşerilerime bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.
 
56 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN