• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TRAKYA'YA NÜKLEER SANTRAL İÇİN ÇİN'LE GÖRÜŞÜLÜYOR..!

27/06/2023

TRAKYA'YA NÜKLEER SANTRAL İÇİN ÇİN'LE GÖRÜŞÜLÜYOR..!

     Türkiye Sinop’a yapılacak olan 2. nükleer santral için Güney Kore ve Rusya, Trakya’ya yapılacak olan 3. santral için Çin ile görüşüyor.
     Dünya genelinden birçok nükleer enerji firmasının yer aldığı 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul’da başladı. Fuarın açılış oturumunda konuşan Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Sarı, Türkiye’nin Sinop’ta yapılacak ikinci nükleer santral için Rusya ve Güney Kore ile Trakya Bölgesi’nde yapılacak üçüncü nükleer santral için ise Çin ile görüştüğünü bildirdi.
     Sarı konuşmasında, ikinci nükleer santralin inşa edilmesi planlanan Sinop sahasında gerekli etütlerin tamamlandığını belirterek “Bu sahaya yönelik şu anda Güney Kore ve Rusya Federasyonu ile görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.
     Trakya bölgesinde yapılacak üçüncü nükleer santralle ilgili çalışmalara ilişkin de bilgi veren Sarı, “Ayrıca Trakya bölgesinde üçüncü bir santralin kurulumuna yönelik de Çin hükümetiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bunların yanı sıra ABD, İngiliz ve Fransız şirketleriyle SMR’lara (küçük modüler reaktör) yönelik yakın temas içindeyiz. Ek olarak dördüncü bir nükleer santrale yönelik saha araştırmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı. AA
405 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN