• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Akpınar köyünde Tarla Günü düzenlendi

27/06/2023

Akpınar köyünde Tarla Günü düzenlendi

     İlçemize bağlı Akpınar köyünde, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, yulaf çeşit demonstrasyonunun tarla günü yapıldı.
     Düzenlenen tarla gününe; İl Müdürü Mehmet Aksoy, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yulaf Birim Başkanı Dr. Turhan Kahraman, İlçe Müdürleri, İlçe Kurum Amirleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.
     Program, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra demonstrasyon çalışması yapılan üretici, izlenimlerini aktarmak üzere kürsüye gelip, yerli ve milli tohum çeşitlerinden olan Kahraman, Elmas, Kınalı ve Küçükyayla hakkında ki izlenimlerini anlattı. Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Dr. Tunalı Kahraman, yapılan çalışma ve verimler hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaştı.
     İl Müdürü Mehmet Aksoy ise konu ile ilgili olarak “Yerli ve milli tohumlarımızın önemi her geçen gün daha da artıyor. Kadimden gelen bilgilerimizi bu topraklarla buluşturduğumuzda, verimlerin ne kadar arttığını bu tarla gününde tekrar görmekteyiz. Bu veriler ışığında, üreticilerimiz ürünlerinin verimliliğini arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
     Konuşmaların ardından demontrasyon alanı gezilerek, katılımcılara konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı ve program sona erdi.- Özlem Sezen
 
267 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN