• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Morun en güzel tonu lavanta bahçesinde misafirlerini bekliyor

23/06/2023

Morun en güzel tonu lavanta bahçesinde misafirlerini bekliyor

     İlçemizin Küçükyayla köyünde misafirlerine çeşitli ürünler, çay kahve ve eşsiz görsel güzellikler sunan lavanta bahçesi, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
     Lavanta bahçesinde çay, kahve ile dinlenme imkânı da bulan ziyaretçiler, satışa sunulan lavanta yağı, kolonya ve lavanta demetinden alıyor. Lavantaların büyümesiyle bahçenin kapılarını ziyaretçilerine açan Dilek Eşiyok Kara, mor güzelliğin cazibesiyle hayalini 2019’da gerçekleştirerek lavanta bahçesini oluşturduğunu ifade ediyor.
     Bu yıl 17 Haziran tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan lavanta bahçesi ile ilgili Dilek Eşiyok Kara gazetemize şu bilgileri paylaştı;
     “Ben Dilek Eşiyok Kara. 36 yaşında 1 çocuk annesiyim. Aslen Küçükyayla Köyündenim.2019 yılının başında arkadaşımın vasıtasıyla haberdar olduğum lavanta ile tanıştım. Aynı yıl Ekim ayında aileme ait bahçenin 2 dönümüne lavanta dikimini eşim ile beraber yaptık. o zamandan beri de bakımlarını yapıyoruz. Bu süreçte lavanta hakkında hiçbir bilgisi olmayan bana her telefonumda yardımcı olan İlçe Tarım Müdürlüğüne Şeyda hanım ve Esen hanıma teşekkürlerimi iletiyorum. Yine Vize Belediye Başkanımız Ercan Özalp’e, ilk defa Vize festivalinde stant açma konusundaki yardımları ve bahçenin tanıtımına sağladığı katkı için teşekkür ederim.
     Bu süreçte ilk amacımız lavanta yağı elde edip satmaktı ancak daha sonra manzaranın güzelliği bizi turizme yönlendirdi ve bu yıl 2. sezonumuz olmak üzere lavanta bahçemizi çay bahçesine çevirdik ve burada misafirlerimize çay, kahve, lavanta kolonyası ve tamamen doğal bahçemizden elde edilen lavanta yağı satışımızı yapıyoruz. 1 ay süren sezonumuzda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Özellikle kurban bayramının sezonumuza denk gelmesi ile bayram tatilini yoğun geçiriyoruz ve bölge halkının ilgisi bizi mutlu ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu yıl 17 Haziran 15 Temmuz arası açık olacak tarlamıza misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.- Nihat Demirel
166 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN