• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VALİ BİROL EKİCİ, HALK VE MUHTARLAR TOPLANTISI İÇİN VİZE’YE GELDİ

23/06/2023

VALİ BİROL EKİCİ, HALK VE MUHTARLAR TOPLANTISI İÇİN VİZE’YE GELDİ

     Vize İlçesi Halk ve Muhtarlar Toplantısı; Vali Birol Ekici başkanlığında, Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, muhtarlarımız, halkımız ve ilgili kurum yetkililerinin katılımı ile 21 Haziran 2023 Çarşamba günü ilçemizde gerçekleşti.
     Vize Meslek Yüksekokulu salonunda saat 14.00’te düzenlenen Halk ve Muhtarlar toplantısında, halkımız ve muhtarlarımızın talep ve istekleri dinlenerek, mahalle ve köylerimizin gelişimi için devletimiz tarafından devam eden ve planlanan projeler değerlendirildi.
     Toplantıda konuşan Vali Ekici, İçişleri Bakanlığının genelgesi gereğince muhtarların ve halkımızın sorunlarını dinlemek ve mevcut problemlerin daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Ekici, bütün kamu makamlarının halka hizmet edilmesi amacıyla ihdas edildiğinin altını çizerek, muhtarlar ve vatandaşların dile getirdiği sorun ve talepleri son derece önemsediklerini vurguladı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlarımıza hizmet etmek için her zaman görevinin başında olduğunun altını çizdi.
MUHTARLAR SORUNLARINI İLETTİ
     Toplantının ikinci bölümünde geçtiğimiz yılki toplantıda belirlenen sorunların çözümü için yapılan çalışmalar dile getirildi. Ardından katılımcılara söz verilirken özellikle muhtarlar köylerinin sorunlarına çözüm istediler.
     Sorunlarını dile getirmek üzere söz alan Akpınar köyü muhtarı; Öncelikli olarak köy içerisinde 16 bin metre kare parke taşına ihtiyaçları olduğunu bu nedenle asfaltlanması ya da parke taş yapılmasını talep etti. Ardından bahçe sulamaları nedeniyle yaz aylarında sıkıntı yaşanan köyün içme suyu ihtiyacı için doğuda bulunan Akpınar kaynağında çalışma yapılmasının gerekliliğine işaret etti.
     Daha sonra söz alan Balkaya köyü muhtar vekili ise köyde hemen hemen her gün yaşanan elektrik sıkıntısına çözüm isterken, yine özellikle tatilcilerin yaz aylarında yoğun olarak kullandıkları yolların büyük bir bölümünün artık yama dahi tutmaz durumda olduğunu dile getirdi. Yine mesire alanlarına su sağlanmasının önemine de değinen köy muhtarlığı, yeterli bir depo yapılarak bu tip yerlere içme suyu ulaştırılmasının önemine işaret etti.
     Kömürköy muhtarı ise yaptığı konuşmada köyün içme suyunun desteklenmesi amacıyla köy içerisinde geçen yoldan boru geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda gerekli izinlerin alınması için kendilerine yardımcı olunmasını talep etti.
     Develi köyü muhtarı ise söz alarak, Tredaş ekiplerinin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, eskiyen elektrik hatlarının değişimi ile ilgili talebini iletti.
     Yine toplantıda konuşan Küçükyayla muhtarı ise köydeki yeni mahalle yollarının yapımı ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları sırasında bozulan ve yarıda kalan yol çalışmalarının tamamlanması istediğini dile getirdi.
     Muhtarların yanı sıra söz alarak konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç, Çömlektepe höyüğündeki kazı çalışmalarının yeniden başlaması için belediye ve üniversitenin hazır olduğunu ve kültür ve turizm bakanlığından gerekli izinlerin beklendiğine işaret etti.
     Sadık Aykanat ise konuşmasında son günlerde sosyal medya üzerinden de sık sık dile getirdiği çevre yolu yapımının ardından araçların bu yola yönelmeleri ile ilçe esnafının sıkıntılar yaşamaya başlayacağını ve bu konunun çözümü ile ilgili çalışmalar yapılmasının gerekliliğine değindi. Aykanat Vize esnafının yaşayacağı sıkıntılara örnek olarak Çakıllı beldesinde çevre yolunun ardından cadde esnafının yaşadığı sıkıntıları gösterdi.
     Yapılan toplantıda tek tek dilek ve temennilerini dile getiren muhtarlar ve vatandaşlar, toplantı sonunda teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler. Vatandaşlar tarafından kendisine iletilen konuları not alan Kırklareli Valisi Birol Ekici, toplantıda hazır bulunan ilgili kurum amirlerine talimat vererek, vatandaşların ilettiği sorun, şikâyet ve taleplerin kanunlar çerçevesinde bir an önce çözülmesini istedi.- Nihat Demirel


106 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN