• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’DE ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

13/06/2023

VİZE’DE ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

    Kırklareli Üniversitesi Vize Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda, İlçe Müdürlüğümüz ve Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile Örtü Altı Yetiştiriciliği Eğitim Toplantısı düzenlendi.
     Toplantı programında sırasıyla Vize İlçe Müdürü Zeynep Şeyda GÜRSU, İl Müdür Yardımcısı Onur KARADAĞ bilgilendirme konuşmalarını yaptıktan sonra eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde; artan nüfusa bağlı gıda talebindeki yükselişin her geçen gün tarımsal üretimde küçük alanlardan farklı ürün deseni ile daha fazla yararlanmayı gerektirdiğine işaret edildi. Küçük arazilerden yüksek verimle ürün alabilmenin en iyi yollarından birinin de örtü altı yetiştiriciliği olduğuna, Vize’nin konumu itibariyle büyük şehirlere yakın olması dolayısıyla pazara ulaşım konusunda avantajlı olduğundan yeni örtü altı yetiştiriciliği yatırımlarını da çekmeye başladığına değinildi.
     İlçemizde gelişmekte olan örtü altı yetiştiriciliğinde yaşanan sorunlardan birinin de teknik bilgi yetersizliği olduğuna değinilen toplantıda, yanlış uygulamalardan kaynaklanan verim kayıplarına vurgu yapıldı. Bu kapsamda Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün, İlçemizde örtü altı yetiştiriciliği yapmakta olan üreticilerimizi bilinçlendirmek ve üreticilerin örtü altı yetiştiriciliği konusunda farkındalığını arttırarak bu alana teşvik etmek amacıyla Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile Örtü Altı Yetiştiriciliği Eğitim Toplantısını düzenlediğine değinildi.- Sevil Demirel
150 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN