• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Islah Edilmiş Ana Arı Üretim Projesinin Açılışı Yapıldı

13/06/2023

Islah Edilmiş Ana Arı Üretim Projesinin Açılışı Yapıldı

    Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi kaynaklı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği paydaşlığında, Trakya Arısı’nın ana arı ihtiyacını karşılamak için, Trakya Arısı Islah Merkezinde uygulanacak Islah Edilmiş Ana Arı Üretim Projesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
     Projenin açılışı, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, İl Müdürü Yardımcısı, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ve üreticilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İlimizde günden güne artan kovan sayısı, ilimizde arı ve ana arı ihtiyacını doğuruyor. İlimize özel olan Trakya Arısı da verim özellikleri, sakin karakteri ve hastalıklarla mücadeleci bir yapıya sahip olmasından dolayı, sadece ilimizde değil, diğer illerden de rağbet görüyor. Kırklareli arıcılık yönünden yüksek bir potansiyele sahip olduğundan ve coğrafi koşullarının uygun olmasından dolayı, Tarım ve Orman Bakanlığı arıcılık ile ilgili destekleri ilimize her geçen gün daha fazla arttırıyor.
     İl Müdürü Mehmet Aksoy konuşmasında, “İlimiz, Trakya Bölgesi’nin incisidir. Dağlarından bal, ovalarından yağ akan bir şehirdir. Biz ilimizin kıymetini ve tarımsal potansiyelinin bilincindeyiz. Bu gibi projelerle ilimizin adını özellikle arıcılık yönünden daha da çok duyuracağız. Ayrıca siz değerli üreticilerimizden bir isteğim daha var; sadece bal üretimi ve arı üretimi ile kalmayıp, arıcılığın bütün ürünlerinin üretimini yapıp, arı ürünlerini paketlemede tesisleşmeye gidilmesini sağlamalısınız. Şimdiden bütün emekleriniz ve katılımınız için teşekkür ederim. Hayırlı ve bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmenizi dilerim” dedi.    
    Açılış programı üreticilere malzemeleri teslim edilip, karşılıklı istişareler ve bilgilendirmeler yapılarak tamamlandı.- Nihat Demirel (İl Tarım Müd)
137 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN