• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vizeli Üreticilerden Deneme Tarlalarına Teknik gezi

02/05/2023

Vizeli Üreticilerden Deneme Tarlalarına Teknik gezi

     Vizeli çiftçiler için Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teknik gezi düzenlendi. Gezi ile yerli ve milli çeşitlerin tanıtılması ve bölgede yerli çeşitlerin kullanımının artırılması amaçlandı.
     Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen demonstrasyon çalışmaları kapsamında, ilçedeki üreticilere yönelik teknik gezi programı düzenlendi. İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve teknik personelinde katıldığı gezide, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı deneme tarlalarında; yulaf, arpa, buğday, tıbbi-aromatik bitki üretim alanları ve çeşitleri ile ilgili, Enstitü Müdürlüğü teknik personelleri eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Islah çalışmaları, çeşitler arasındaki farklılıklar ve üretim süreci yerinde incelendi.
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Müdürü Gürsu; “Vize’miz tarımsal anlamda son derece verimli tarım arazilerine sahip durumdadır. Ayrıca üretici profilimizde yeniliklere son derece açık çiftçilerimizden oluşmaktadır. Düzenlediğimiz bu teknik gezi ile üreticilerimizin gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacındayız. Benzer gezilere önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz” dedi.- Nihat Demirel
17 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN