• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

1 Milyon Dolar Ödüllü ‘Eğitim Nobel’ine Vize'den 2 Öğretmen Aday

02/06/2023

1 Milyon Dolar Ödüllü ‘Eğitim Nobel’ine Vize'den 2 Öğretmen Aday

     Her yıl mesleğine olağanüstü katkılarda bulunan istisnai bir öğretmene verilen ve 1 milyon ABD doları tutarında parasal ödüle sahip olan ‘Küresel Öğretmen Ödülü’ için Vize’den iki öğretmen aday gösterildi.
     Yaklaşık 115 ülkeden on binlerce öğretmenin başvuruda bulunduğu Global Teacher Awards-Küresel Öğretmen Ödüllerine Vize’den 2 öğretmen aday oldu. İlçemiz Adalet Erez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Esra Köremen ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Şeref Yüksel, okullarında ve ilçede yapılan örnek çalışmalarından dolayı aday olurken, birçok meslektaşı tarafından da aday gösterildi.
     Eğitim Nobel’i olarak adlandırılan Küresel Öğretmen Ödülüne aday olan öğretmenler hafta içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ziyaret etti. Aday olan öğretmenleri makamında kabul eden Müdür Akdemir, tebrik ederek başarılar diledi.
Küresel Öğretmen Ödülü Nedir?
     Küresel Öğretmen Ödülü, eğitimcilerin öneminin ve çabalarının dünya çapında tanınmayı ve kutlanmayı hak ettiği gerçeğinin altını çizmeye hizmet ediyor. En iyi öğretmenlerin etkilerini, sadece öğrencileri üzerinde değil, çevrelerindeki topluluklar üzerinde de kabul etmeye çalışır.
     Küresel Öğretmen Ödülü'ne başvuranlar, mesleğe olağanüstü katkılarda bulunan sıra dışı bir öğretmeni belirlemek için bir dizi katı kritere göre değerlendirilecektir. Kazanan, dünyanın dört bir yanındaki başöğretmenler, eğitim uzmanları, yorumcular, gazeteciler, kamu görevlileri, teknoloji girişimcileri, şirket yöneticileri ve bilim adamlarından oluşan Global Teacher Prize Academy tarafından seçilecek.
     Başarılı katılımcılar Ağustos 2023 'e kadar bilgilendirilecek. Ödül takdim töreni Kasım 2023 'te yapılacak.- Nihat Demirel
 
170 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN