• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ARI ÜRETİCİLERİNE 1400 KOVAN DAĞITILDI

30/05/2023

ARI ÜRETİCİLERİNE 1400 KOVAN DAĞITILDI

     Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "Trakya Arısı İçin Kovanına Sahip Çık Projesi" kapsamında arıcılık ve arı ürünleri eğitim programı düzenlendi.
     İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene çok sayıda arı üreticisi katıldı. Bölgemizde yetiştirilen ve kendine has özellikler taşıyan Trakya Arısının, dünyada Kafkas arısından sonra koruma altına alınan ikinci arı ırkı olma özelliğine sahip olduğu ifade edilen programda, Trakya arısının özellikleri ve üretilen ürünler ile ilgili bilgiler anlatıldı.
     Düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Mehmet Aksoy, Trakya arısının uysal oluşu, az arıyla kışlayıp hızlı çoğalması, kendine varrao mücadelesi yapması ve verimin diğer arı ırklarına göre daha iyi olması özellikleri bakımından ayrı bir yerde olduğunu söyledi. Özellikle İlimizin Istranca Dağları' nda yaşadığı bilinen arı ırkı, üreticilerimizin yakından tanıdığı bir nevi iş arkadaşı olduğunu ifade eden Aksoy, Kırklaelin’de coğrafi işaretli meşe balı üretimi yapıldığını da dile getirdi.
     İl Müdürüz Mehmet Aksoy konuşmasının devamında şunları dile getirdi; “Göreve geldiğimiz günden beri özellikle Kırklareli'mizde arıcılığın geliştirilmesi için uğraş vermekteyiz. Mevcutta 80 bin civarı kovanımız bulunmakta ama bu sadece bizim için başlangıç oldu. Biz beş yıl içinde kovan sayımızı 250 bine, daha uzun vadede ise 500 bine çıkarmak istiyoruz. Bu eğitim programı Türkiye' de sadece iki ilde uygulandı. Bu illerden biri de Kırklareli ilidir. Programın sonunda 156 arı üreticimize 1.400 kovan dağıtılacaktır. Şimdiden hepinize hayırlı ve kazançlı üretimler diler, katıldığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.- Nihat Demirel
237 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN