• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kütüphane etkinliklerle fark yaratıyor

26/05/2023

Kütüphane etkinliklerle fark yaratıyor

     23 Mart’ta faaliyete başlayan ve 25 Nisan’da resmi açılışı gerçekleşen Vize İlçe halk kütüphanesinde çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinlikler yapılıyor.
     Yapılan bakım onarım çalışmalarının ardından yenilenen eski öğretmen evi binasında faaliyete geçen ilçe halk kütüphanesi, açılışın ardından düzenlediği etkinliklerle fark yaratıyor. Özellikle öğrencilerin ilgi gösterdiği kütüphanede kitap okumanın, alıp vermenin yanı sıra gönüllü eğitimciler ve gençlerle birlikte birçok etkinliği de Vizeli’lere sunuyor. Yapılacak olan etkinlikler, kütüphanenin instagram hesabı olan " vizeilcehalkkutuphanesi3911" hesabı üzerinden duyuruluyor. İsteyenler instagram dm üzerinden etkinliklere kayıt yaptırabiliyor. Kütüphane personelinin planlaması ile gönüllü eğitimciler ve gençlerle birlikte gerçekleşen etkinlikler tüm halka açık ve ücretsiz. Ayrıca kütüphaneye yine ücretsiz şekilde üye olarak kitap ödünç alınabiliyor. Ödünç alınan kitap 15 gün okuyucuda kalabiliyor, gerekirse süre uzatma talebinde bulunabiliyorsunuz.
     Kütüphane de ayrıca akıllı zekâ oyunları da mevcut. Anne ve babalar çocukları ile birlikte zekâ oyunu oynayabilir. Bu oyunlar ebeveyn eşliğinde ve sadece kütüphanede kullanılabiliyor. Mesai Saatleri hafta içi cumartesi günleri 08.30-12.30/ 13.30- 17.30 saatleri arasında hizmet veriliyor. Pazar pazartesi günleri ise kapalı oluyor.
     Kütüphanenin tek personeli olan Kütüphaneci ve İdareci Hafize Hanım, tüm Vize’yi kütüphaneye beklediğini ve kütüphane sosyal medya hesabının takip edilmesini isteyerek, kitap okumanın unutkanlıktan, analitik zekâ becerilerine kadar birçok konuya faydalı olduğunu belirtiyor. Okuma alışkanlığının çocukluk yaşlarda daha kolay kazanıldığını ifade eden Hafize Hanım, ancak okumanın yaşı olmadığını da belirterek her yaş grubundan vatandaşı kütüphaneye çağırıyor.- Özlem Sezen


273 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
NECDET TEZCAN