• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidiyoruz

26/05/2023

28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidiyoruz

İlk turu 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tura kaldı. Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi için yeniden sandık başına gidecek. Seçimin ikinci tura kalmasıyla geçen süreçte 18 yaşını doldurarak oy kullanma hakkına sahip olan 47 bin 523 seçmen, 2. turda ilk kez oy kullanacak. Peki, Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan kurallar ve yasaklara dikkat ederek 2. turda oy nasıl kullanılır?
     İlk seçimde oy kullanma hakkında sahip olan seçmenler, 2. turda da aynı okulda ve sandıkta oy kullanacak. Türkiye'nin heyecanla beklediği 13. Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde yedi adımda oy nasıl kullanılır?
     1-Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenmelisiniz.
     2-Seçmenler oy kullanmak için sandık görevlilerine; seçmenin 'kimliğini tereddütsüz ortaya koyan', resimli ve üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan resmi nitelikteki belgeyi teslim etmeliler.
     Seçmenlerin: T.C. kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanı veya resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, 'kimliğini tereddütsüz ortaya koyan' resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini yanında taşımaları gerekir.
     3-Seçimin gerçekleşeceği saatler içerisinde sandık başında olunmalı.
     28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı 2. tur Seçiminde oy verme işlemleri, tüm Türkiye'de 08.00'de başlayacak. Oy verme işlemleri 17.00'de sona erecek. Saat 17.00'den sonra sandık başına gelen seçmenler oy kullanamayacak.
     4-Oy pusulasına mühür dışında işaret koyulmayacak.
     Seçmenler, oy pusulasında cumhurbaşkanı seçimi için tercih ettikleri cumhurbaşkanı adayının altındaki işaretli bölüme dışarı taşmayacak şekilde 'TERCİH' veya 'EVET' mührünü basacak. 
     5-Oyun geçerli sayılması için oy pusulalarında 'Tercih' veya 'Evet' mührü dışında herhangi bir imza veya işaret olmamalıdır.
     6-Zarfa oy pusulaları dışında hiçbir şey konulmamalıdır.
     7-Sandık seçmen listesine imza atmayı unutmayınız!
     Tercih mühürlü pusulayı zarfa koyulup zarf kapatıldıktan sonra sandığa atılmalı ve sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atılmalıdır.- Nihat Demirel
56 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN