• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Hürriyetçi Eğitim Sen’den Basın Açıklaması

12/05/2023

Hürriyetçi Eğitim Sen’den Basın Açıklaması

     Hürriyetçi Eğitim Sen Vize İlçe Temsilciliği, dün akşam saat 17.00’de Vize Belediye parkında düzenlediği toplantı ile bir basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklamasında yaşanan ekonomik krize değinen ilçe temsilcileri, siyasi iktidarın para musluğunu açtığı ve seçim ekonomisi uygulamaya başladığı şu günlerde, toplumun çeşitli kesimlerine değişen miktarlarda iyileştirmeler yapılırken memurların yine unutulduğunu vurguladı. EYT’den en düşük emekli maaşına, emeklilere dini bayramlar öncesi verilen ikramiye den Kamuda görev yapan en düşük işçi maaşına kadar zam yapılacağının açıklanmasından sonra memurlara da iyileştirme yapılması yönünde kamuoyunda bir beklenti oluştuğu ifade edildi.
     Açıklamada Türk İş’in yaptığı araştırmalara da değinen Hürriyetçi Eğitim Sen yetkilileri, Nisan ayı açlık sınırının 10.135 TL, yoksulluk sınırının 33.014 TL, bekar bir çalışanın “ yaşama maliyetinin” ise 13.167 TL ye yükseldiğini belirterek, en düşük memur maaşının 11.848 TL olduğu ülkemizde bu maaş neredeyse açlık sınırı seviyesinde olduğunun altını çizerek, göreve yeni başlayan bir öğretmen 12.400 TL maaş aldığını ve tablonun vahim olduğunun belirten yetkililer iktidara seslenerek şu ifadelere yer verdiler;
     “Memurların Temmuz ayını bekleyecek hali de dermanı da kalmamıştır. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırı olan 33 bin 14 TL’nin üzerine çıkarılmalıdır. Memurların alım gücü artırılmalı, enflasyon farkları aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Memurların gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli ve kira/ulaşım/yemek yardımı düzenlemesi hayata geçirilmelidir” dediler.
     Açıklamalarında bir çağrı da kamu çalışanlarına yapan Hürriyetçi Eğitim Sen; “Toplu sözleşme masasında varlık gösteremeyen, seçim öncesi açılan musluktan memurun sofrasına bir lokma dahi alamayan bu sarı sendikalara daha ne kadar tahammül edecek siniz? Sizin hakkınızı savunmak yerine siyasilerin hukukunu koruyan bu sendikalara artık dur demeyecek misiniz?
Bu sendikalardan istifa ederek, sizin hakkınızı savunmak için bugün meydanlara inen Hürriyetçi Eğitim Sen’i yetkili sendika yapmak için maaşlarınızın asgari ücret seviyesine düşmesini mi bekliyorsunuz? Sizleri artık sararan ve solan sendikamsı yapılardan ayrılarak, emek ve alın teri mücadelesinin adresi olan Hürriyetçiler kervanına davet ediyoruz” dediler.- Nihat Demirel
137 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN