• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

"İL ÖZEL İDARESİNDEN KIRSAL KALKINMAYA BİR MİLYONA YAKIN ÖDENEK"

05/02/2023

"İL ÖZEL İDARESİNDEN KIRSAL KALKINMAYA BİR MİLYONA YAKIN ÖDENEK"

     Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde "Atıl Seraların Üretime Kazandırılması Projesi" görüşüldü.
     İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "Atıl Seraların Üretime Kazandırılması Projesi" ile mevcut atıl serası olan üreticilere seraların yenilenmesi sonucunda elde edilebilecek olan ürünler ile milli ekonomiye katkı sağlanması planlanıyor. Proje için 1.000.000,00-TL. olan Bakanlık katkısının çiftçi katkı bedelleriyle projenin tamamlanması ve il genelinde üreticilere ulaşılabilmesi amacıyla proje için İl Özel İdaresin bütçesinden katkı sağlandı.
RAPORDA OKAY ŞERAN İMZASI
     Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Okay Şeran tarafından hazırlanan ve meclis toplantısında okunan raporda, proje kapsamında il ve ilçe genelinde tespitleri yapılan toplam 343 sera sahipleri ile mevcut atıl serası olan üreticilere seraların yenilenmesi ve sonucunda elde edilecek ürünlerle milli ekonomiye katkı sağlanması planlandığı ifade edildi.
     Komisyon Başkanı Şeran yaptığı konuşmada; “Ekonomik kalkınmanın temel anahtarı, tarımsal üretim ve kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma da, kırsal alanda yaşayanların ekonomik ve sosyal refahı ile yaşam kalitesini artırma sürecidir. Kırsal alana yapılacak her türlü yatırım, yerelde yaşadığımız yörenin ve bununla beraber ülkenin kalkınmasını hızlandıracaktır. İl genel meclisi olarak, kırsal alanda, sürdürülebilir kalkınma, temel ve öncelikli hedefimizdir. İl özel idare bütçemizden bu alana yönelik yapılacak yatırım ödeneği her zaman öncelikli hedefimiz olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir. Atıl Seraların Üretime Kazandırılması Projesinin 2023 Yılı Yatırım ve Çalışma Programına alınması ve projenin yürütülmesi için gerekli ödeneğin İdaremiz tarafından temin edilmesi uygun görülmüştür” dedi.- Sevil Demirel
206 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NECDET TEZCAN