• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Erasmus Programı ile Vize’ye gelen Bulgar gençler üretime katıldı

05/02/2023

Erasmus Programı ile Vize’ye gelen Bulgar gençler üretime katıldı

     Artiş Vakfı tarafından düzenlenen Erasmus programı kapsamında ilçemize gelen Bulgaristan gençleri, etkinlik aktiviteleri kapsamında kimi zaman hamur yoğurdu, kimi zaman harç kardılar.

     Erasmus projesi kapsamında 3 ayrı grup olarak Bulgaristan’ın Sofya ilçesinden Vize’ye gelecek olan gençlerin ilk kafilesi geçtiğimiz hafta ilçemize geldi. 5 öğrenci ve 3 yönetici olarak 22 Nisan 2023 tarihinde Vize’ye gelen ve Trak otel de konaklayan grup, bir hafta süreyle çeşitli aktivitelere katıldı. Trakya Üniversitesinden başlayan eğitim aktiviteleri, ilçemizde Nova Plastik, Yılmaz Betofabrik, Öztürkler Unlu Mamuller, Burç Pastanesi, Karayel Enerji, Başaran Ticaret, Vize Döküm, Çalışkan Madencilik ve Lider Üniforma gibi işletmelerle devam etti.
     Eğitim sistemindeki partneri Trakya Üniversitesi olan Artiş Vakfı, program ile 18 yaş üzeri olan ve diğer gençlerle aynı şartlara sahip olmayan gençlerin hayata bakış açısı ve mesleki seçimleri için yardımcı oluyor. Öğrenciler bu aktivitelerle Avrupa’da olan tarihi, kültürel ve yaşamsal faaliyetleri kendi tecrübeleri ile tanıma fırsatı bulabiliyor.
     Erasmus Projesi kapsamında Vize’ye gelecek ikinci öğrenci grubu 8 Mayıs 2023 ve üçüncü öğrenci grubu ise 5 Haziran 2023 tarihinde ilçemizde olacak.- Nihat Demirel

262 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NECDET TEZCAN