• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

MAHALLE LİGİ BUGÜN BAŞLIYOR

05/02/2023

MAHALLE LİGİ BUGÜN BAŞLIYOR

     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Mahalle Ligi projesi, Vize Kaymakamlığının sorumluluğunda bugün başlıyor.
     Vize’de bugün başlayacak olan ‘mahalle ligi’ projesiyle 3 ayrı branşta gençler hünerlerini sergileyecek. Vize Kaymakamlığı sorumluluğunda, Vize Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Okan Sert’in organizasyonu ile sabah saat 09.00’dan itibaren başlayacak olan mahalle ligi karşılaşmalarında gençler Basketbol, Voleybol ve Badminton branşlarında yarışacaklar. 100’ü aşkın Vizeli gencin katılımıyla düzenlenecek olan mahalle liginde genç sporcular takımlarına kupa kazandırabilmek adına kendilerine ve izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak.
     Aynı gün akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek mahalle ligi karşılaşmaları sonunda başarılı gençler ödüllendirilecek. Etkinliğe katılacak olan tüm gençlere, sporu teşvik amaçlı Sporcu Kartı, Madalya, Kupa ve çeşitli ödüller verilecek.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenen Mahalle Ligi projesiyle; badminton, basketbol ve voleybol branşlarında düzenlenen turnuvalarda, 13-17 yaş arasındaki gençlere Mahalle kültürünü sporla beraber dayanışma içinde yaşatmak amaçlanıyor. Böylelikle gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamak, sosyal hayatın her alanına etkin katılım göstermelerini sağlamak, spor kültürü ve faaliyetlerinin yaygınlaşmasını teşvik edici tedbirler almak ve okul dışı spor faaliyetleri ile diğer spor alanlarında faaliyetler düzenlemek hedefleniyor. Projeye Büyükşehir haricinde kalan 51 şehirde öncelikle dezavantajlı mahallelerinde yaşayan 13-17 yaş arası kız ve erkek bireyler katılabiliyor.- Nihat Demirel
359 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NECDET TEZCAN