• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’DE TARIM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

28/04/2023

VİZE’DE TARIM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

     İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen ‘Tarım Sektörü Temsilcileri’ toplantısına İl Müdürü Mehmet Aksoy’da katıldı.
     Vize Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantı programında sırasıyla Vize İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, Tarsim Tekirdağ Bölge Müdürü Hamit Çönte ve İl Müdürü Mehmet Aksoy bilgilendirme konuşmaları yaptılar. Konuşmaların ardından üreticileri bilinçlendirmeye yönelik “Biçerdöverle Hasatta Kayıpların Önlenmesi” konulu kısa eğitim gerçekleştirildi.
     Toplantıda konuşan İl Müdürü Mehmet Aksoy katılımcılara yaptığı sunum ve bilgilendirmede, İlimizin coğrafi açıdan büyük bir avantajı olduğunu ve bölgelerdeki diğer illerden tarım ve proje açısından önde olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin ve Dünya’nın ilerleyen yıllarda tarım ve su yönünden sıkıntıya düşebileceğine dikkat çeken Aksoy, bu durumun yaşanmaması için elimizdeki kaynakları israf etmeden yeteri kadar kullanmanın hayati değer taşıdığını belirtti. Konuşmasında, üretimi yapan asıl üreticilerin bu ülkenin geleceği olduğu da sözlerine ekleyen İl Müdürü, kadın üreticilerin bakanlık tarafından her zaman pozitif ayrımcılığa tabi olacağı vurgulandı. 
     Toplantıda konuşan TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Hamit Çönke ise tarım sigortasının öneminden bahsederken, Ziraat Bankası Vize Şubesi Müdürü ise üreticilere üretim yolunda verilen kredilerin avantajlarından bahsetti. Üretim için her zaman üreticilerden yana olduğunu belirterek, ellerindeki imkânları üretime katkı sağlamak amacıyla zorlamaya hazır olduklarını belirtti. 
     Toplantının sonlarına doğru sektör temsilcilerinin soruları alındı, sorunlara çözümler üreten öneri ve bilgiler verildi.- Nihat Demirel
 
553 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN