• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI: “SİYASETİN DERDİ SEÇİM, MEMURUN DERDİ GEÇİM!

07/04/2023

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI: “SİYASETİN DERDİ SEÇİM, MEMURUN DERDİ GEÇİM!

     Hürriyetçi Eğitim Sen Vize İlçe Temsilcisi Fatih Çodar; artan fiyatlar, yükselen enflasyon ve memur maaşları hakkında bir basın açıklamasında bulundu. “Siyasetin derdi seçim, bizim derdimiz geçim” başlığı altında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
     Ülkemizin seçim dönemine girdiği bu dönemde memur, işçi ve emekli maalesef geçim derdindedir. TÜİK verilerine göre Mart ayında aylık enflasyon %2,29, yıllık enflasyon ise %50.51 olarak açıklandı. ENAG verilerine göre ise aylık enflasyon %5.08, yıllık enflasyon ise %112.51 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyondaki bu artış sabit gelirli memur, işçi ve emekliyi zor durumda bırakmaktadır. Her geçen gün alım gücümüz düşmekte ve yaşam standartlarımız gerilemektedir. Bu sorunun tek çözümü, maaşların iyileştirilmesi ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesidir.
     Çarşıda pazarda fiyatlar ateş pahası olmuştur. Soğanın kilosu 30 liraları görmüş, pek çok üründe de aşırı yüksek fiyatlar memur, işçi ve emeklinin belini bükmektedir. Son bir aylık süreçte et ve et ürünlerine gelen zamlar, süt ve süt ürünlerindeki durum ve kiralardaki artış da cabasıdır. Her şeyin fiyatı hızla artarken yerinde sayan tek şey memur, işçi ve emeklinin maaşlarıdır.
     En düşük memur maaşı ile asgari ücret arasındaki makas iyice daralmıştır. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının belirttiği gibi 20.000₺ üzeri değil, 12.000-14.000₺ aralığında bir maaş almaktadır. Enflasyon yükseldikçe memur her geçen gün yoksullaşmaktadır. Bu sorunun tek çözümü memur maaşlarını iyileştirmek ve enflasyon farkını aylık olarak ödemektir.
     Memur maaşları ile ilgili toplu sözleşme dönemi dışında iyileştirme yapılamayacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sormak istiyoruz: “O zaman Aralık ayında sendika tazminatı için nasıl %2 barajı getirdiniz?” Demek ki isteyince her şeyi yapabiliyorsunuz!
     Memurlar olarak mazeret değil, çözüm istiyoruz. Talebimiz; maaşlarımızın iyileştirilmesi, alım gücümüzün ve yaşam standartlarımızın yükseltilmesi ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesidir. Her yıl açıklanan büyüme rakamlarından hakkımız olanı istiyoruz. Siyasetin derdi seçim olabilir, bizim derdimiz geçim!’ denildi.- Nihat Demirel
51 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN