• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

BALIK SEZONUNDA SON GÜNLER..

BALIK SEZONUNDA SON GÜNLER..

     Denizlerde av sezonunun sona ermesine artık sayılı günler kaldı. 15 Nisan’da başlayacak olan balık avlanma yasağı sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak. Sezonun son balıkları ise tezgâhlarda müşterilerini bekliyor.
     Balık avlanma sezonunun bitimine yaklaşık bir hafta kala Vize’de balık fiyatları birçok yere oranla hala uygun sevilerde seyrediyor. Vatandaşların düşkün olduğu Mezgit 35 TL, Çupra 150 TL, levrek 180 TL, uskumru 4 adet 100 TL, istavrit 70 TL, sardalya 35 TL ve palamutun tanesi 50 TL’den tezgâhtaki yerini alırken, hamsi ise kilosu 60 TL’den satılıyor.
     Vize’de Bereket cami karşısında satış yapan ve şu sıralar ilçenin balık ihtiyacını karşılayan tek satıcı olan Kıyıköy Çınar Balıkçılık yetkilisi Şafak Çınar, balık piyasasında uzun süre yüksek seyreden fiyatların tezgâhlarında uygun fiyatla alıcılarına ulaştırıldığını söyledi. 24 yıldır balık piyasasında oldukları belirten Çınar, vatandaşların balık ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için artık son günler diyerek şunları söyledi;
    “Nisan ayına girdik, burada sezonun sona ermesine 7-8 gün kadar bir süre kaldı. 15 Nisan itibari ile bu balıkları bulmak çok zor olacak. Büyük tekneler yasağa girecek ve miktarı bol olan balık çıkmayacak. Çıkan balıkların da fiyatları çok yüksek olacak. Biz vatandaşımıza elimizden geldiğince ucuz satıyoruz ama büyük teknelere yasak gelince biz de zorlanacağız. Bugün sattığımız fiyatlara göre sezon bitince iki katına çıkabilir” dedi.
    Yasağın ardından sadece buzhane balığının piyasada yer alacağını da belirten Şafak Çınar; “Bu kısa sürenin iyi değerlendirilmesi lazım. İsteyen dolaba stok yapabilir, isteyen yiyebilir. Bu sene palamut un çok olması balıkçı ve balıklara zarar verdi. Denizde palamut çok olunca ufak balıkları yiyip tüketti. Fiyatların böyle olması da balığın istenilen miktarda tutulmamasından kaynaklandı” ifadelerini kullandı.- Nihat Demirel
373 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN