• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İMAMA SALDIRI HEBERİNE KÖYLÜDEN TEPKİ

04/04/2023

İMAMA SALDIRI HEBERİNE KÖYLÜDEN TEPKİ

     İlçemiz Küçükyayla köyünde gerçekleşen köy imamının darp edilmesi haberinin, ulusal gazetelerde imamın ifadesine dayanılarak haberleştirilmesi, köy muhtarlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ve köylünün tepkisine neden oldu.
     Gazetemizde “İmamı darp eden şüpheli gözaltına alındı” haberi ile olayın sadece meydana geliş şekline yer verilirken, imamın ifadesine yer veren bazı yayın organlarında ise konunun siyasi yönüyle ele alınması ve tek taraflı olarak haber yapılması üzerine basın açıklaması yapıldı. Köy muhtarlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ve köylülerin bir araya gelerek yaptığı açıklamada, köy halkının onur ve haysiyetine hiçe sayan bir yaklaşım ve anlayışla haber yapan yayın organlarını kınayarak şu açıklamada bulundular;
     “Bizler; Kırklareli Vize ilçesinin Küçükyayla Köyü muhtarlığı, Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği, S.S.Küçükyayla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Küçükyayla Spor Kulübü ve Küçükyayla Köyü Camii Derneği yönetimi ve üyeleri ile tüm Küçükyayla Köyü halkı olarak; 27.03.2023 tarihinde meydana gelen bu vahim vakadan ötürü son derece üzüntü duyduğumuzu bildirir, bu vakada maddi ve manevi olarak zarar gören öncelikli olarak, köyümüze 1 yıl önce atanan imamımız E.K. olmak üzere tüm köyümüz vatandaşlarıma geçmiş olsun diyoruz.
        “Ancak bizleri üzen, adeta rencide eden kısmı ise; Ulusal basınımızda tek taraflı olarak, detaylarının araştırılmadan, daha da önemlisi olayın sadece köyümüz imamına yönelik kasıtlı yapılmış gibi, siyasete de alet edilerek yayınlanmış olmasıdır.
     “Bu vahim olayın yaşanmasına sebep olan Süleyman Taş kardeşimiz köyümüzde yıllarca dürüstçe çalışan, tarım ve hayvancılık işi ile uğraşıp, üretime katkı sağlayan, bugüne dek kimseye hiçbir zararı dokunmayan köyümüz vatandaşıdır.
     “Askerliğini yaptığı dönemde psikolojik nedenlerden dolayı rahatsızlık geçirdiği ve buna bağlı olarak, Milli Savunma Bakanlığı tarafından da erken terhis edilmiştir.
     “Yıllarca gerek annesinin ruhsal hastalıkları gerek ise genç yaşta abisini kaybetmenin üzüntüsünün yanı sıra; ekonomik yönden sıkıntılar yaşamakta olduğu; bu yüzden büyük baş hayvanlarını ŞAP hayvan hastalığı nedeniyle devletimizin aldığı karar gereği satışını gerçekleştirememiştir. Bu gelişmelerden sonra bunalım geçiren, adeta cinnet geçirme safhasına gelerek kendini kaybettiği, öncelikli olarak eşine, devamında köy meydanında bulunan 5 aracın (imamın aracı dahil); camlarını kırarak, kaportalarına da zarar vermiştir.
     “Bu esnada sabah namazından çıkan cami cemaatine de elindeki sopayla saldırmış, ufak çaplı bir kovalamaca yaşanmıştır. Herkes dağıldıktan sonra kahvenin camlarını da kırmıştır.
     “Bu olaylar esnasında;  gerek okunan ezana gerek ise herhangi bir siyasi parti aleyhine hiçbir şey söylenmediği, orada bulunan köyümüz halkınca görülmüştür. Ayrıca Süleyman Taş kardeşimiz yaklaşık 10 yıldır söz konusu olan partimizin üyesi olduğu tüm köy halkı tarafından bilinmektedir. Bu durum neticesinde üyesi olduğu parti hakkında olumsuz cümleler kurduğunun iddia edilmesi mantık dışı ve asılsızdır.
           
     “Devamında olay yerine gelen Süleyman Taş’ın erkek kardeşi tüm yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek özür dilemiş olup, oluşan maddi zararların tamamını üstlendiğini beyan etmiştir. Aynı zamanda imamın yanına giderek sağlık durumunu sormuş ve elinden gelen bir şey varsa yapacağını kendisine iletmiştir.
     “Bu olaylar esnasında köy Muhtarımız Mehmet Mergen tarafından Vize İlçe Merkez Jandarma komutanlığına haber verilmiştir. Olay yerine gelen Vize İlçe Merkez Jandarma komutanlığınca duruma müdahale edilmiş olup, olayla ilgili gerekli tutanaklar düzenlenmiştir. Jandarma nezaretinde Süleyman Taş ambulans ile devlet hastanesine sevk edilmiştir. Hali hazırda tedavisi devam etmektedir. Kendisine tedavi gördüğü hastane doktorunca BİPOLAR (Manik-depresif) hastalığı teşhisi konulmuştur.
     “İmam olarak 2022 yılı Ramazan ayında köyümüze göreve başladığında; daha önce hiçbir imam görevlisine veya öğretmenimize nasip olmayan, köy konağımızın üst katını(185 m²)   eşyalı olarak tahsis edilmiştir. Köy halkı olarak kendisine her konuda destek olunmuş olup, kışlık yakacağı bile köy muhtarlığınca karşılanmıştır.
     “Süleyman Taş kardeşimizin apaçık bir ruhsal bunalım, adeta cinnet geçirmiş olduğu açıkça bellidir. Hiçbir zaman onaylamadığımız bu olay yüzünden misafirperverliği, yardımseverliliği ve tüm STK’ları ile birlikte olup, her alanda başarılara imza atan Küçükyayla köyümüz halkının duygularının, mübarek Ramazan ayında rencide edilmesini, hatta ve hatta ulusal basınca, din düşmanı gibi lanse edilmesini asla kabul etmiyoruz.
     “Ulusal basınımızı da detaylı bilgileri araştırılmadan, tek taraflı olarak, aynı zamanda da siyasete de alet ederek, köyümüz halkının onur ve haysiyetine hiçe sayan bir yaklaşım ve anlayışla haber yapmış olmalarından dolayı kınıyoruz.
     “Bu hassas ve herkesi rencide eden konuda; ulusal basınımızın ve yayın yapan sosyal medya yöneticilerinin acil olarak düzeltme yapmalarını beklediğimizi bildirir, olayın takipçisi olduğumuzu beyan ederiz. Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla; hukuki yönden başvurularımızın yapılacağını arz ederiz.
     “Küçükyayla Köyü Muhtarlığı, STK’ları ve tüm köyümüz halkı olarak Süleyman Taş kardeşimizin tedavisini bir an önce tamamlayıp yine ülkemiz için önemli olan üreticiliğine devam etmesini temenni ederiz. GELİŞMELERİ KAMUOYUNUN TAKDİRİNE SUNARIZ” denildi.- Nihat Demirel
615 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN