• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Leylekler için elektrik direğine yuva yapıldı

24/03/2023

Leylekler için elektrik direğine yuva yapıldı

     Her yıl bahar aylarında bölgemize gelen ve önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Hasbuğa köyünü tercih eden leylek çiftinin yeni yuvaları TREDAŞ ekiplerinin yardımıyla yenilenen direğe monte edildi.
     İlçemiz Hasbuğa köyü, ilkbahar mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte gelen göçmen misafirlerini ağırlıyor. Yıllardır kilometrelerce yol kat ederek Hasbuğa köyündeki yuvalarına dönen leylekler, bu yıl yeniden döndükleri köyde değiştirilen elektrik direkleri nedeniyle ortada kaldılar.
     Köyde Tredaş ekipleri tarafından elektrik direklerinin değiştirilmesi nedeniyle yuvasız kalan leyleklere köy muhtarı Yılmaz Orak sahip çıktı. Leyleklerin yuva yapabilmek amacıyla amansız bir mücadele içerisinde olduklarını fark eden Muhtar Orak, direk üzerine konulması amacıyla kendi elleriyle hazırladığı tahtadan yuvayı Tredaş ekiplerine haber vererek direğe monte ettirdi. Köye gelen Tredaş ekipleri tarafından titizlikle yapılan çalışmalarla direğin üst kısmına monte edilen yuvada şu sıralar leylekler tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor. Leyleklerin hiç vakit kaybetmeden yuva yapımına başladıkları görülürken, bu yoğun çalışma köylüler tarafından da hayranlıkla izleniyor.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Hasbuğa köyü Muhtarı Yılmaz Orak “onlar köyümüzün değerli misafirleridir” diyerek şunları söyledi;
     “Leylekler her yıl düzenli olarak köyümüze gelirler ve yuvalarında yavrularını büyütürler. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan elektrik hattının yenilenmesi çalışmaları sırasında köyümüzde bulunan ağaç direkler toplanmış ve yerlerine beton direkler yerleştirilmişti. Bu nedenle mevcut yuvalarda bozulmuşlardı. Ancak göç mevsimi ile birlikte köyümüze geri dönen misafirlerimiz eski yuvalarını bulamayınca ortada kalmışlardı. Bu duruma rağmen hemen yeni yuva yapabilmek için aralıksız çalışan leyleklerin yeni direklere yuva yapmakta zorlandıklarını görünce yetkililere konuyu ilettim. Onlarda sağ olsunlar Çarşamba günü köyümüze gelerek tahtadan hazırlamış olduğum düzeneği direğin üstüne monte ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Leyleklerimizde hemen yuva yapmaya başladılar. Şimdi yeni yuvalarını daha kolay bir şekilde oluşturabilecekler” dedi.- Sevil Demirel

221 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN