• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE'DE, ŞEKER PANCARI EKİMİ BAŞLADI

17/03/2023

VİZE'DE, ŞEKER PANCARI EKİMİ BAŞLADI

     Vize’de çiftçiler, önceden hazırladıkları tarlalarında şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturdu.
     Vize Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, çiftçilerin ekim faaliyetlerini takip ederek bereketli bir sezon diledi. Gürsu yaptığı açıklamada, şeker kanunu gereğince, şeker pancarı ekim alanlarının kayıt altına alınarak izlendiğini söyledi.
     İlçede şeker pancarı ekim döneminin başladığını aktaran Gürsu, "Şeker kanunu gereğince yapılan üretimin kayıt altına alınması ve izlenmesi kapsamında teknik personeller sürekli takipte bulunacak. Şeker pancarı üretimi yapılan alanlardaki ekim işlemi sırasında incelemelerde bulunuyoruz. Hasat dönemine kadar da takiplerimizi sürdüreceğiz” dedi
Vize’de yerli Yulaf Demonstrasyonları devam ediyor
     Yulaf bitkisi insan ve hayvan beslemesinde önemli bir yere sahiptir. Toprak seçiciliği en az olan serin iklim tahıllarından olan yulaf, yeterli nemi olan fakir topraklarda bile rahatlıkla yetiştirilebilir.
     Son yıllarda özellikle hayvan beslenmesinde girdi maliyetlerinin artması nedeniyle hayvancılık işletmelerimizin dane, yeşil ot ve silaj olarak kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasında yulafın önemi daha da artmaktadır.
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Tarım Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu; “Bu doğrultuda hayvancılık işletmelerinin kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Akpınar köyümüze, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli yulaf çeşitlerinden kurulan demonstrasyon ve ilçe müdürlüğümüz teknik personeli tarafından yapılan eğitim çalışmaları üreticimizin hem ürünü tanımasını hem de kazancının artmasını sağlayacaktır.
     Demonstrasyon alanında 15 Mart 2023 tarihinde İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli eşliğinde gübre uygulaması yapılmıştır. Kurulan demonstrasyon çalışmasının hasada kadar teknik takibi İlçe Müdürlüğümüz tarafından yapılacak ve kurulan demonstrasyon çalışması tarla günü ile son bulacaktır” dedi.- Nihat Demirel
434 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN