• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

DÜNYA TARİHİNİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN DESTAN ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 108. YILI

17/03/2023

DÜNYA TARİHİNİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN DESTAN ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 108. YILI

     Yarın, ayağa kalkan millet iradesinin, birlikte yaşama kararlılığı ve bağımsız yaşama ülküsünün sonucu olan Çanakkale Zaferi’nin 108'inci yılı.
    HABER MERKEZİ – 108 yıl önce Çanakkale harbine katılan yüce Türk milletinin evlatları kader birliği ederek aynı safta dua etmiş, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti uğruna tek ulus, tek devlet, tek dil ve tek bayrak için şehit olmuştur.
    Çanakkale Zaferi, 108 yıl önce yedi düvele karşı, bitkin, yorgun, yoksul bir milletin şaha kalktığı, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Kurtuluş savaşına ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından da insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir.
  Tarihe altın harflerle yazılmış 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle Cumartesi günü (yarın) tüm yurtta olduğu gibi Vize’de bir tören düzenlenecek.
PROGRAM YÜKSEKOKUL SALONUNDA
    Sabah saat 10.30’da Tören alanında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile program başlayacak olan programa saat 11.30’dan itibaren Vize Meslek Yüksekokulu konferans salonunda devam edilecek.
     Yüksekokul konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak olan programda ilk olarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirilecek. Adından Çanakkale belgeseli gösterisi sunumuyla devam edecek programda, müzik dinletisi ve Çanakkale adlı oratoryo gösterisi sahnelenerek program sona erecek.- Nihat Demirel
60 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN