• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize Halk Dansları Topluluğu oluşturulacak

10/03/2023

Vize Halk Dansları Topluluğu oluşturulacak

     Vize Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde başlatılacak olan Halk Oyunları kursları ile Vize Halk Dansları topluluğu oluşturulacak.
     Vize’de halk oyunları kursları başlıyor. Vize Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü öncülüğünde başlayacak olan kurslarla ilgili kayıtlar başladı. Pazar günleri 11.00 – 14.00 saatleri arasında düzenlenecek olan kurslarda, 11-14 yaş ve yetişkinler kategorileri yer alacak. Kuşlara katılmak isteyen kursiyerler Vize Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne başvurabilecekler. Kursların ardından Vize Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü kurulması hedefleniyor.
     Kurslarla ilgili Vize Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Okan Sert tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
     “İlçemizde Kültür ve Medeniyetin gelecek nesillere doğru ve korunaklı bir biçimde aktarılabilmesi için en önemli husus, bu kültürü daha yakından inceleme fırsatı vermektir. Bu kavramı bireylere en nitelikli biçimde aktaran sosyal ve aynı zamanda sportif faaliyet, şüphesiz Halk Oyunlarıdır.
      Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak misyonumuz, gençlerimize bu fırsatı tanımak adına Halk Oyunları çalışmalarını başlatarak, Kırklareli ve İzmir yöre oyunlarımızı öğretmek, yörelerin kostüm, müzik, enstrüman gibi öğelerini tanıtmak ve oyunları icra etmektir.
      Uzun vadeli plan çerçevesinde ise kurmayı planladığımız Vize Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü ile ilçemizi ulusal ve uluslararası alanda başarı ile temsil edecek topluluk yetiştirerek ilçemizin uluslararası alanda tanıtımına katkıda bulunacak bir temel atmaktır.
     Sonuç olarak, bir kültür hazinesi olan Halk Oyunlarımızın gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde aktarılmasını misyon edinerek, gençlerimiz ve yetişkin kursiyerlerimiz ile kaliteli zaman geçirerek, geçmiş ile gelecek arasında birer köprü vazifesi olacak, milli kimliğinden ve kültüründen ödün vermeyen kültür elçileri yetiştirmektir.
     Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Ulusal oyunlarımızı öğrenmek bir şeref, öğretmek ise kutsallık kazanmaktır.’’ sözü ile yola çıkarak, Genç ve Yetişkin herkesi Pazar günleri 11:00- 15:00 saatleri arasında İlçe Spor Salonumuza davet ediyoruz.- Sevil Demirel
630 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN