• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Türker, Deprem bölgesinde yatıp kalkıyor

10/03/2023

Türker, Deprem bölgesinde yatıp kalkıyor

     Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından soluğu bölgede alan Vizeli hemşerimiz Bülent Türker, günlerdir bulunduğu bölgede depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla canla başla çalışıyor.
     Yardımsever kişiliği ile tanınan Vizeli Bülent Türker, günlerdir deprem bölgesinde elinden geldiği ölçüde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Gece gündüz demeden yaraların sarılması amacıyla mücadelesini sürdüren Türker, "Bu bölgelerde 'İşler bitti.' demeyelim. Bu yaraların kapanması zaman alacak” diyerek deprem bölgesinde depremzedelerle birlikte yatıp kalkıyor. Depremzedelere yardım için ünlü futbolcuların imzalı formalarının bulunduğu koleksiyonunu da satışa çıkaran Türker, uzun yıllar yaşadığı Hollanda'dan arkadaşlarıyla geldiği Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'teki deprem bölgelerinde yardım faaliyetlerine katıldı. Koleksiyonunu yaptığı dünyaca ünlü futbolcunun imzalı formalarını 500 avroyla 2500 avro ortalamasında internet üzerinden satıp elde ettiği gelirle depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan Bülent Türker yaptığı açıklamada şunları söyledi;
     “Kahramanmaraş merkezli depremlerin haberini alır almaz Hollanda'nın Rotterdam şehrinden arkadaşlarımla yola çıkarak bölgeye geldik. Yıkımın yaşandığı illerdeki ihtiyaçlara bir nebzede olsa katkı sağlayabilmek amacıyla 30 yıldır biriktirdiğim ünlü futbolcuların imzalı formalarından oluşan koleksiyonumu yardım faaliyetlerinde kullanmak üzere satışa çıkardım.
Gaziantep'teki arkadaşlarım ile buluşarak depremzedelere yardım etmek amacıyla el birliğiyle çalışmalara başladık. Deprem bölgesinde ilk olarak Gaziantep'in ilçelerini gezerek her gün bir ilçede çocuklar için bot ve mont dağıttık. Bazı yerlere soba ve battaniye dağıttık. Sokak hayvanlarını beslemeyi de unutmadık. Ardından Kahramanmaraş'ımızın merkezi ve ilçelerine gittik. Adıyaman ve Malatya'da da hemen her bölgede birçok çocuğa ve aileye destekler verdik. Göksun'da kapanan bir ayakkabıcı gördük. Oradaki bütün malzemelerini satın aldık ve malzemelerini iki ilçede dağıttık." dedi.
 Alex'ten Zidane'a 15 efsanenin formalarını da sattı
     Türker, Hollanda'da çalışmalarına destek veren 7-8 kişilik gönüllü ekiplerinin de olduğunu, burada ihtiyaçları belirlediklerini, Hollanda'daki hayırseverlerin desteğiyle temin edilen malzemelerin dağıtımını yaptıklarını aktardı.
     Yardım faaliyetleri için 30 yıldır koleksiyonunu yaptığı ünlü futbolcuların imzaladığı formaları da satışa çıkardığını kaydeden Türker, şöyle devam etti:
"30 yılda ünlü futbolcuların imzasıyla biriktirdiğim 150 forma vardı bende. Alex'ten Kuyt'a, Hollanda milli takım futbolcularından Zidane'a kadar... Beşiktaşlı Rıza'nın bile forması vardı, 80'li yıllarda oynayan futbolcuların... Formaları 500 avro ile 2500 avro ortalamasında sattık. Bunlarla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Çocuklara hediye alıyorum, ailelerin gıda, su, battaniye ve soba gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Hem de sokak hayvanlarına destek veriyorum. Sokak canlıları da depremde çok mağdur kaldı. Birçoğunun depremde sahipleri öldü. Onları da unutmamak lazım."
     Yardımseverlere de çağrıda bulunan Türker, insanların birlik beraberlik içinde olması gerektiğini, özellikle Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da insanların birçok ihtiyaçları bulunduğunu anlatarak, "Bu bölgelerde 'İşler bitti.' demeyelim. Bu yaraların kapanması zaman alacak. Birlik beraberlik içerisinde herkesin imkânları çerçevesinde bu bölgelere yardımlarının devam etmesi gerekiyor. Çocuklara burs verelim, herkese destek olalım." diye konuştu.- Özlem SEZEN
884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN