• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YÜZYILIN FELAKETİ

YÜZYILIN FELAKETİ

    Türkiye haftaya 6 Şubat 2023 günü saat 04:17’de kara bir haberle başladı. Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan, büyüklüğü 7,7 olarak ölçülen deprem Türkiye'nin son bir asırda yaşadığı, 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaket oldu. Pazarcık depreminin ardından merkez üssü Gaziantep ve yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan yeni depremler ve artçı sarsıntılar bölgedeki 10 ili ve Suriye’yi etkiledi. Gaziantep'te yaşanan depremlerin büyüklüğü 6.5 ve 6.4 olarak kayıtlara geçerken Elbistan’da saat 13:24’te yaşanan depremin büyüklüğü 7,6 olarak açıklandı.
     Deprem, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in yanı sıra Hatay, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana illerinde yıkıma yol açtı. Türkiye'nin 4'üncü seviye alarm kapsamına geçmesi ve yardım çağrısı üzerine NATO ve AB ülkeleri dâhil çok sayıda ülkenin yardım teklifi ulaştı.
MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ
     Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş ile birlikte 10 il için OHAL kararı alındığını duyurdu. Afet bölgesi ilan edilen 10 ili kapsayan OHAL 3 ay süreyle geçerli olacak.
     Daha sonra yapılan açıklamayla 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklandı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede bütün yurtta ve dış temsilciliklerde 12 Şubat Pazar günü güneşin batışına kadar Türk bayrağının yarıya indirileceği belirtildi.
VALİ EKİCİ HATAY’DA GÖREVLENDİRİLDİ


     Kırklareli Valisi Birol Ekici, deprem bölgesinde koordinasyona destek sağlamak üzere, Hatay'ın İskenderun ilçesine görevlendirildi.
    Yapılan açıklamada, Vali Ekici'nin 10 ili etkileyen depremin ardından bölgede koordinasyonu sağlamak üzere İskenderun'da göreve başladı. 6 Şubat’ta görevine başlayan Ekici, İçişleri Bakanlığı’nca Hatay İskenderun Kriz Merkezi’nde görevlendirildi. Böylelikle Vali Ekici deprem bölgesinde görevlendirilen 29 vali arasında yer aldı.
GÜN TEK YÜREK OLMA GÜNÜDÜR
     Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kırklareli'nde toplanan yardım malzemeleri tırlarla bölgeye gönderilmeye devam ediyor.
     İlçemiz genelinde yapılan yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Vize halkı tarafından gelen kıyafetten gıdaya ihtiyaç duyulabilecek yüzlerce ürünün bulunduğu tırları deprem bölgelerine gönderdi. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Vize’de vatandaşlar afet bölgelerine yardım edebilmek için seferber oldu.
VİZE BELEDİYESİ 4 TIRI AFET BÖLGESİNE GÖNDERDİ

    
 Vatandaşların bitmek bilmeyen desteği ile Vize Belediyesi tarafından ardı ardına yüklenen tırlar vakit kaybetmeden yola çıkarak afet bölgelerine ulaştırıldı.
     Belediye tarafından toplanmaya devam edilen yardımlar, ekiplerin ve gönüllülerin desteğiyle özenle toplanarak paketlendi. Çalışmalara Belediye Başkanı Ercan Özalp’te bizzat katılarak destek oldu. Afet bölgesine gönderilmek üzere özenle hazırlanıp tırlara yüklenen yardım malzemeleri vakit kaybetmeden bir biri ardına tırlarla yola çıkartıldı ve afet bölgelerine ulaştırıldı.
      Gönderilen ilk iki tırımız Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin depolarına aktarıldı. Yine daha sonra gönderilen 3. Tır ise Hatay’a ulaşarak aynı gün içerisinde depremzedeler ile paylaştırıldı. Son olarak İskenderun iline doğru yola çıkan tırımız ise buraya ulaştığında depremzedeler için umut olacak.
      Tırların gönderilmesinin ardından açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp; destek olan tüm halkımıza, gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gösterdiğiniz dayanışma için minnettarız. Bu dayanışma ve birlik beraberlik ruhu ile destek olan Vize halkına ve tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkürler. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” şeklinde konuştu.
VİZE SODAM’DA TOPLANAN YARDIMLAR GÖNDERİLDİ
     İlçemiz Kaymakamlığı organizesinde Vize SODAM merkezinde toplanan yardımlar Kırklareli Valiliğine gönderildi. Kırklareli’nde ise Valiliğinin öncülüğünde AFAD koordinesinde tüm kurumlar ve STK’lardan gönderilen yardımlar afet bölgesindeki depremzedelere ulaştırıldı.
      Bir yandan Valilik, bir yandan belediyeler tarafından organize edilen yardımların yanı sıra, kimi vatandaşlar bölgeye yakacak odun, kimileri soba, kimileri kendi imkânları ile su göndererek destek olmaya çalışıyor.
ÇAKILLI VE KIYIKÖY’DE DE TOPLANAN YARDIMLAR GÖNDERİLDİ
     Vize ve köylerinde olduğu gibi beldelerimizde verdikleri destekler ve yaptıkları yardımlarla depremzedelerin yanında oluyor. Afetin ilk gününden itibaren harekete geçen belde belediyelerimiz toplanan yardımların ulaştırılması amacıyla canla başla çalıştılar.



     Çakıllı beldemizde belediye ilk olarak iş makinesini ve operatörünü Valiliğin koordinasyonunda kalbimizin attığı deprem bölgesi olan Hatay/İskenderun’a gönderdi. İş makinesi 3 gündür arama kurtarma faaliyetlerine katılarak enkazlar da arama çalışmalarına katılıyor. Yine belde halkının yardımlarıyla deprem bölgesine gönderilmesi için erzak kamyonu yolladı. Belediye Başkanı Mehmet Bayram, son olarak ise “şimdi değilse ne zaman“ diyerek gönderdiği yardımları bir adım öteye taşıyarak Hatay’a Cenaze aracı gönderdi.
     Kıyıköy beldemiz ise beldeden vatandaşların yaptığı yardımlarla el ele vererek hazırlanan yardımları afet bölgesine ulaştırılmak üzere gönderdi. Yine Kıyıköy beldemizden deprem bölgesine ulaştırılmak üzere S.S. Kıyıköy Tarım Kalkınma Kooperatifinden iki kamyon dolusu meşe olduğu yakacak yardımı olarak depremzedelerin ısınabilmeleri amacıyla yola çıktı.- Nihat Demirel

506 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN