• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Hürriyetçi Eğitim Sen’den Bağışlı Protesto

20/01/2023

Hürriyetçi Eğitim Sen’den Bağışlı Protesto

     Hürriyetçi Eğitim Sen üyesi öğretmenler sendikalara getirilen %2 barajını protesto ettiler. Maaş bordrolarına yansıyan  sendika ödentisi  291.44 TL’yi LÖSEV, AHBAP Derneği, Şehit Aileleri Derneği, TEMA, Mehmetçik Vakfı, SMA hastası çocuklar ve benzeri yardım kuruluşlarına bağışladılar.
     Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Vize İlçe Temsilcisi Fatih Çodar, “Toplu sözleşmede hüküm altına alınan ve her sendika üyesinin hakkı olan "Toplu Sözleşme İkramiyesi" yerine, bize özel kanun çıkartarak Hürriyetçi Eğitim Sen'i durdurmak için Toplu Sözleşme Desteği adında bir şey uydurdular. Hakkımız olan uydurma bir kanun ile elimizden aldığı için, üyelerimiz adına sembolik bir eylem olarak, verilen 291.44₺’yi Ocak ayında LÖSEV’e bağışladığımı belirtmek isterim. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan, jet hızıyla uygulamaya konan bu %2 barajını protesto ediyoruz. Tüm sendika üyeleri eşit prim alana kadar, üç ayda bir yatan bu parayı bağış olarak yatırmaya devam edeceğiz” dedi.
     TBMM’de kabul edilen yasaya göre; Ocak 2023’ten itibaren %2 barajını geçen sendika üyeleri üç ayda bir ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesi için 823,40₺, barajı geçemeyen sendika üyeleri 291,44₺ aldılar.- Nihat Demirel
968 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN