• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Bunun adı “vicdansızlık”

20/01/2023

Bunun adı “vicdansızlık”

  Türkiye’nin en fazla orman varlığına sahip illerin başında yer alan Kırklareli ve onun şirin ilçesi Yeşil Vize’mizde ormanlık alanlara gelişi güzel atılan çöpler üzüntüye neden oluyor.
     Sorumsuz kişilerce ormana atılan çöpler hem doğal güzelliği bozuyor, hem de orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Ormanlık alanların adeta çöplük gibi kullanılması görenleri hayrete düşürüyor. Özellikle Evsel atıkların çöplük yerine orman içlerine atılması, vicdanları yaralıyor.
     Tertemiz havası nedeniyle ormanda yürüyüş yapmaya çıkan bir vatandaşımız gördüğü bu çirkin manzara karşısında adeta şok yaşadığını belirtiyor. Bir haber yapılsın, insanlar daha duyarlı davransın ve gerekirse hep birlikte imece şeklinde ormanlarımız temizlensin şeklindeki düşüncesiyle gazetemize iletiyor.
     Bu manzara karşısında bizlerde söyleyecek söz bulamıyoruz. Geçen yıl son yarım asrın en büyük yangın felaketi ülkemizde yaşandı. Söndürmekte zorlandığımız orman yangınları karşısında hepimizin ciğerleri yandı. Bunlara rağmen hâlâ duyarsız bazı kişilerin çöplerini ormanlık alanlara attıklarına şahit oluyoruz. Doğamız, yeşilimiz, ormanlarımız hepimizin ve bu çöpleri atanlardan koruyamıyoruz.
     Dökülen atıkların arasında plastik malzemeler, koltuk, buzdolabı, ayakkabı ve inşaat malzemeleri ne ararsan var. Bu aslında salt cahillikle açıklanabilecek bir konu değil. Farklı bir yozluk, kokuşmuşluk hali.. Doğrusunun bu olmadığını bilmiyorlar mı? Bal gibi biliyorlar. Bu alışkanlığa sahip kişiler eğitilemez. Kültürsüzlük içlerine sinmiş..
    Ama bir gerçek var ki, bu çöplerin bazıları dün de, bugün de buradaydı. Yarında burada olacak. Hatta ve hatta yenileri konacak. Belki birileri ön ayak olacak, topu toptan toplanacak.. Nihat Demirel
758 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN