• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Hasan Basri Korkmaz Kefalet Kooperatifinde güven tazeledi

20/01/2023

Hasan Basri Korkmaz Kefalet Kooperatifinde güven tazeledi

      Vize Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, 17 Ocak 2023 Salı günü Kapalı Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
     Yaklaşık 1,5 yıl öncesi yapılan genel kurullara rağmen Sanayi ve Ticaret Bakanlığının anasözleşme değişikliğinden dolayı, Türkiye’de bulunan tüm Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Ocak ayı içerisinde seçimli olağan genel kurullarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Vize Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimleri de tek aday olmasına rağmen yoğun katılımla Salı günü gerçekleştirildi.
     Kongrede bir konuşma yapan Başkan Hasan Basri Korkmaz, kooperatifin mali yapısıyla ilgili faaliyet raporlarını ortaklara anlattı. Korkmaz konuşmasında, kooperatifin durumunun şu an itibariyle bölgenin en iyi kooperatifleri arasında olduğunu belirterek şunları söyledi;
     “Bizler 2003 yılında göreve ilk geldiğimizde kooperatifimiz faaliyette değildi. Mevcut kooperatif binasının banka tarafından satışa çıkartılmış olmasına rağmen yaptığımız mücadeleyle kooperatifimizi bugünkü durumuna getirdik. Ortaklarımız için gece gündüz demeden çalışarak kredi taleplerine kefalet ediyoruz. Üst limitimiz olan 500 bin lirayı her ortağımıza vermeye gayret gösteriyoruz. Ancak EYT den dolayı şuan yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Ortaklarımızdan ricamız biraz daha sabır göstermelerini istiyoruz” dedi.
    Konuşmasında sonunda tek aday olmasına rağmen kongreye yoğun katılım gösterilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Hasan Basri Korkmaz, tüm ortaklara teşekkür etti.
    Başkan Korkmaz’ın konuşmasının ardından başka söz alana olmayınca seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan Başkan Korkmaz, kongreye katılan ortakların oy birliği ile yeniden başkanlığa getirilerek güven tazeledi. Yönetim kurulunda Mustafa Tezcan, Erdal Kılıç, Gökhan Asmacıoğlu ve Hakan Gözlü yer alırken, Denetim Kuruluna ise Kadir Kiracı ve Ergin Mete yer aldı.
    Kongre sonunda 25 yıl ve üzeri süreyle mesleki faaliyetini ve ortaklığını devam ettiren üyelere plaket takdim edildi.- Nihat Demirel
709 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
NECDET TEZCAN