• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

DOLANDIRICILIK OLAYLARI YİNE CAN YAKIYOR

13/01/2023

DOLANDIRICILIK OLAYLARI YİNE CAN YAKIYOR

     Değişik yöntemlerle yapılan dolandırıcılık olaylarına yenileri ekleniyor. Yapılan tüm uyarı ve ikazlara rağmen dolandırıcıların kurbanı olan vatandaşlar soluğu emniyet ve jandarmada alıyor.
     Edinilen bilgilere göre; 10 Ocak 2023 günü meydana gelen olayda, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, ilçemizde ikamet eden T.N. adlı vatandaşı arayarak kendisinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bağlantısının tespit edildiğini belirtiyor. Telefon konuşmasında hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirilmiş olabileceğinin de altını çizen sözde polis dolandırıcı, yardım edebileceğini belirterek T.N.’yi yönlendirmeye başlıyor.
     Yönlendirmelerle iyice ikna edilen T.N. adlı vatandaş, çeşitli defalarda olmak üzere toplam 50 bin lira parayı geri iade edileceği düşüncesiyle dolandırıcılara aktarıyor. Ancak bu işlemlerin ardından sözde polis olan dolandırıcılar sırra kadem basıyor. Bir süre sonra herhangi bir haber alamayan vatandaş soluğu polis karakolunda alınca dolandırıldığı ortaya çıkıyor.
    Yapılan şikâyet sonuca ulaşır mı bilinmez ama bu ve buna benzer birçok dolandırıcılık olayı ile gün geçmiyor ki bir vatandaşımızın daha canı yanmasın. O yüzden siz siz olun, telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın" böyle bir durumda telefonu kaparak durumu emniyet güçlerine bildirin.- Sevil Demirel
 
631 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN