• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

HAYRİ SEVER’İN KATİLLERİ 5 YIL SONRA YAKALANDI

13/01/2023

HAYRİ SEVER’İN KATİLLERİ 5 YIL SONRA YAKALANDI

   



  



 İlçemiz Evrencik köyünde ikamet eden ve 24 Kasım 2018 tarihinde öldürüldüğü belirlenen 80 yaşındaki Hayri dedenin katilleri 5 yıl sonra yakalanarak cezaevine gönderildiler.
     Edinilen bilgilere göre; Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, Jandarmanın Dedektifleri JASAT ve Vize İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hayri Sever cinayetinin aydınlatılması amacıyla yürütülen çalışmalar 5 yıl sonra sonuç verdi. 5 yıl önce öldürülen ve ilçemiz Karakoçak tepe mevkiinde gömülü olarak bulunan Sever’in katilleri aynı avlu içinde birlikte yaşadığı yeğenleri çıktı.
4 ZANLI TUTUKLANDI
     Jandarma ekipleri tarafından yapılan fiziki ve teknik takip neticesinde, ilçemiz Evrencik Köyü’nde maktul şahıs Hayri Sever’in, aynı avluda uzun süre birlikte yaşadığı yeğenleri A.S. (47), R.S. (62), A.S. (49 ) ve S.K. (23) 04 Ocak 2023 tarihinde gözaltına alındı. Uzun süreli soruşturmalar sonucunda ulaşılan tüm delillerin Vize İlçe Jandarma Komutanlığınca değerlendirilmesi ve ifade aşamasında ortaya çıkan çelişkili beyanların ardından suçun itiraf edildiği öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, çıkarıldıkları sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.
5 YIL ÖNCE NELER YAŞANMIŞTI
     24 Kasım 2018 günü kaybolan Hayri Sever’in bulunması amacıyla ailesi ile birlikte polis ve jandarma ekipleri seferber olmuştu. Köyden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 80 yaşındaki Hayri dede’nin bulunabilmesi için kızı gazetemiz aracılığıyla vatandaşlardan da yardım istemişti.
     Ancak acı haber 17 gün sonra gelmişti. Hayri dedenin cesedi 11 Aralık 2018 günü saat 18.00 sıralarında Karakoçak tepe mevkiinde gömülü olarak bulunmuştu. Bölgeye gezmek için geldikleri öğrenilen 3 genç tarafından Karakoçak baba türbesi yakınında bir çukurda büyük bir bölümü gömülü olarak bulunan ceset, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından İstanbul adlı tıp kurumuna gönderilmişti. Ancak ilk belirlemelere göre Hayri dedenin başına aldığı sert darbeler sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti.- Nihat Demirel
 
1109 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN