• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kayalıklara çarpan teknedeki 3 kişi kurtuldu

16/12/2022

Kayalıklara çarpan teknedeki 3 kişi kurtuldu

     Kıyıköy beldesi açıklarında motor arızası sonucu kayalıklara çarpan balıkçı teknesindeki 3 kişi yüzerek karaya çıktı.
     Kadir Demirtaş'ın kullandığı "Adalet 44" isimli balıkçı teknesinden denize serilen ağlar, tekne motorunun pervanesine dolandı. Kontrolden çıkan tekne, dalgaların da etkisiyle sürüklenerek belediye plajı yakınlarında kayalıklara vurdu. Parçalanmaya başlayan tekneden denize atlayan Demirtaş ile tayfalar Demirali Korkut ve Serkan Yal yüzerek karaya çıktı.
     Haber verilmesi üzerine bölgede Vize Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Karaya çıkan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kırklareli Valisi Birol Ekici, bölgeye gelerek incelemede bulundu. Kaymakam Sedat Özdemir, İğneada Liman Başkanı Resul Ulaş ve Vize Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinden bilgi alan Vali Ekici, kaptan Demirtaş ve tayfalara geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek "Raporları aldık, devletimizin ilgili makamlarına ileteceğiz. Balıkçılarımızın yanındayız, onlara destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.
     Kaptan Demirtaş da hava muhalefeti nedeniyle ağların pervaneye dolandığını, teknenin uzun bir süre sürüklendiğini anlatarak "Teknenin pervanesine dolanan ağlar nedeniyle motorumuzu çalıştıramadık. Teknemiz kıyıya sürüklendi ve parçalandı." diye konuştu. A.A

 

 

592 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
NECDET TEZCAN