• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milli Eğitim’den Yeni Guinness Başvurusu

02/12/2022

Milli Eğitim’den Yeni Guinness Başvurusu

     Geçtiğimiz haftalarda Vize’ye özgü ıhlamuru, tüm dünyaya duyurmak için ‘2023 adet ıhlamur fidanı dikme’ ve ‘2023 öğrenciyle ıhlamur çayı içme’ projeleriyle rekor denemesi başvurusu yapan Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir rekor için kolları sıvadı.
      Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından hayata geçirilerek ülke genelinde kaynakların daha verimli kullanılmasını hedefleyen ‘Sıfır Atık Projesi’ne dikkat çekmek ve farkındalığı daha da güçlendirmek için ‘En Uzun Atık Pil Zinciri’ adlı bir projeye daha hazırlanıyor. Daha önce 1380 adet atık pilin arka arkaya dizilmesiyle kayıtlara geçen “En Uzun Atık Pil Dizme” rekorunu geçmek isteyen Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni rekorun sahibi olarak öğrencilerine çevre bilincini aşılamayı ve daha temiz bir dünyayı hedefliyor.
     Proje kapsamında toplanacak binlerce atık pilin, rekor denemesinin ardından geri dönüşüm tesislerine gönderilerek kaynağında ve doğru bir şekilde ayrıştırılması da sağlanmış olacak. Bu bağlamda dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ürettikleri bu projelerle Vize’de “farkındalığın sesi” olarak anılmayı hedefliyor.
554 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
NECDET TEZCAN