• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Eski Belediye Başkanı Sevinç, tahliye edildi

25/11/2022

Eski Belediye Başkanı Sevinç, tahliye edildi

     KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde İçişleri Bakanlığınca, rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'in de aralarında olduğu 12 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "rüşvet" suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Sevinç ile tutuksuz sanıklar C.T. ve esnaf T.Ö. ve M.A katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşma, dosyaya gelen belgelere karşı sanık ve avukatların savunmalarının alınmasıyla başladı.
Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanık Sevinç'in tutukluluk halinin, diğer sanıklardan C.T. ve T.Ö.'nün adli kontrol hükümlerinin devamını talep etti.
     Sevinç, savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek, kimseden rüşvet almadığını ve vermediğini ileri sürdü. Görevi süresince hiçbir usulsüz eylemde bulunmadığını iddia eden Sevinç, bazı tanıkların kendisi hakkında asılsız itham ve iftiralarda bulunduğunu savundu.
     Beldede imar yasasına aykırı olduğu tespit edilerek yıkılan ya da yıkım kararı çıkarılan yapıların sahiplerinin kendisi hakkında rüşvet iddiasını ortaya attıklarını iddia eden Sevinç, "Bunların hepsi yalan ithamlardır. Yasal olarak yapmam gereken görevimi yaptım ve kimseden rüşvet talep etmedim. Rüşvet almadım da. Beldede kim hakkında işlem yaptırdıysam, kim hakkında şikâyetçi olduysam şimdi onlar gelip benim hakkımda yalan ithamlarla şikâyetçi oluyorlar. Suçsuzum ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.
     Mahkeme, adli kontrol hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle C.T.'ye ihtarda bulundu. Aranın ardından mahkeme başkanı, tutuklu sanık Sevinç'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıklardan C.T. ve T.Ö.'nün adli kontrol hükümlerinin devamını karar verildiğini açıkladı. Heyet ayrıca Sevinç'in görev süreci boyunca İçişleri Bakanlığınca yapılan teftiş raporlarının istenerek dosyaya eklenmesine karar verdi.
764 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN