• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

2023 YILI BÜTÇESİNDEN VİZE’YE 7 MİLYON LİRA

25/11/2022

2023 YILI BÜTÇESİNDEN VİZE’YE 7 MİLYON LİRA

     2023 yılı Yatırım ve Çalışma Bütçesinin yapıldığı Kasım ayı il genel meclisi toplantılarında gerçekleşen görüşmelerin ardından, Vize’ye yaklaşık 7.000.000,00 TL ödenek ayrıldı.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan CHP Vize İl Genel Meclis Üyesi Okay Şeran şunları söyledi.     
     “Özellikle son dönemde dolar kurunda yaşanan durdurulamaz artış ülkemize ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşatmıştır. Bu nedenle bizler bu zor şartlar altında 2023 yılının yatırım bütçesini hazırlamaya çalıştık. Bizler yoğun ve özverili çalışmalar gerçekleştirerek, Kırklareli İl Özel İdaresinin 2023 yılı bütçesinden Vize’ye yaklaşık 7 milyon lira para aktarılmasını sağladık.
    Kasım ayı içinde İl Genel Meclisi üyeleri olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemizin köylerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi için çalıştık. Öncelikli yapılması gerekenler ile ilgili bir taslak hazırladık ve bu taslağı başkanı olduğum plan bütçe komisyonuna sunduk.
     Plan Bütçe Komisyon Üyeleri ile yapılan yoğun görüşmelerin ardından önerilen ve kabul edilen bütçenin İl Özel İdaremizin ilgili birimlerine, Vize Köylere Hizmet Götürme Birliğine, Köy muhtarlıklarımıza Tarım İlçe Müdürlüğü’ne ve Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktarılmasını sağladık.
     Bu 7.000.000,00 lira ödeneğin, 2 milyon lirası ile geçtiğimiz yıl başladığımız ancak dolar kurundan kaynaklanan maliyet artışı nedeniyle 6 km’lik kısmı yapılamayan Sergen – Soğucak arasında bulunan yolun yapımına ayrıldı. Bu yolun yapımı ile özellikle kış aylarında öğrenci ve vatandaşlarımızın bu yolu alternatif bir güzergâh olarak kullanabilmeleri sağlanacaktır.
     Milli Eğitim müdürlüğümüze tamirat, bakım, onarım ve donanım malzemeleri alınması için 500 bin TL ve ilave olarak Çakıllı İlkokulu Prefabrik Yemekhane yapım işi için bütçemizden 750 bin lira ödenek ayrılmıştır. Ayrıca tarımda kadın girişimciliğinin desteklenmesi kapsamında 100 bin lira kadın girişimci Tıbbı Aromatik Bitki Fidesi üretimi yetiştiriciliği projesine ayrıldı.
    Yine aynı ödenek ile çoğu köylerimize parke taş yapımı, kantar inşası, su sondaj işi, imamevi tamir bakımı, köy konak onarımı, çatı onarımları, mezarlık bakım onarımları ve benzeri ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacaktır. Ayrıca köylerimizin çöplerinin toplanılması işinde kullanılmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliğimize 400 bin lira ödenek aktarılmıştır.
    Köylerimizin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için de taleplerin yatırım ve çalışma programına alındığı, bu alınan taleplerin 2023 yılı içinde Köy-Des ve Ek bütçeden karşılanması planlanmaktadır” dedi.
     İl Genel Meclisi üyesi Okay Şeran açıklamasının sonunda, 2023 yılı bütçesinin kabul edilmiş olması nedeniyle emeği geçen il genel meclisi üyelerine ve ilgili idari müdür ve personeline teşekkür etti”- Nihat Demirel
169 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN