• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YAĞMUR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

18/11/2022

YAĞMUR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

     Çiftçilerin büyük umutla beklediği yağmurlar nihayet geldi. Dün ara ara kendini gösteren yağışların ileriki saatlerde lodosun etkisiyle yer yer kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor.
     Yaklaşık 2 aydır yağmur yağmaması nedeniyle birçok çiftçi Ekim ayında ekilmesi gereken tarlalarını bugünlere kadar bıraktı. Kimi çiftçiler toprak tava gelmeden kuruya ekimini yaptı. Daha fazla beklemek istemeyen üreticiler yağış olmasa dahi, ‘tohum ambarda duracağına toprakta dursun’ diyerek ekti. Hububat ekiminin yapıldığı tarım alanlarında beklenen yağışın gerçekleşmemesi durumunda çürüyebileceği düşünülen tohumlar, dünden itibaren başlayan yağışlar ile can suyuna kavuştu. Yine ekim için yağmuru bekleyen çiftçiler ise yağışların ardından mesailerine başlayacak.
Barajlar sıfırı çekti. “Hiç bu kadar azalmamıştı”
     Kazandere ve Pabuçdere barajlarında su seviyesi, yağışların azlığı ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle azaldı. Köylüler, “Daha önce hiç bu kadar azalmamıştı" şeklinde konuştu.
     İlçemizin Kazandere ve Pabuçdere barajlarında su seviyesi, yağışların azlığı ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle neredeyse tamamen dibi gördü. İstanbul'a su sağlayan her iki barajda da suyun çekilmesi nedeniyle köylüler dahi şaşkınlık yaşadı. Önceki yıllara oranla bu yıl yağış azlığı nedeniyle İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, Pabuçdere Barajı'nın doluluk oranı 17 Kasım itibarıyla %2,92'ye geriledi. Kazandere barajındaki durum ise nispeten daha iyi olsa da, şubat aylarında %100 dolu olan barajda şu seviyesi %15,3’e geriledi.
    Lodos etkisi ile birlikte dün başlayan ve zaman zaman kuvvetli olması beklenen yağışların barajlardaki su seviyesini yeniden yükseltmesi bekleniyor.- Nihat Demirel
535 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
NECDET TEZCAN