• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

84 YILDIR SENİ UNUTMADIK ATAM

11/10/2022

84 YILDIR SENİ UNUTMADIK ATAM

     Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir” demişti. Bugün bu vatan toprakları üzerinde yaşayan bir millet olarak senin yüzünü belki göremiyoruz; ama vasiyet ettiğin gibi seni anlıyoruz ve hissediyoruz.
     "Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri" olarak ilan eden, bir milleti esaretten kurtaran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin üzerinden yıllar geçti. Büyük Önderi 10 Kasım 1938 tarihinde sonsuzluğa uğurladıktan 84 sene sonra yine 10 Kasım’da onun için bir aradaydık. İlçemiz Tören Alanında toplanan protokol, saat 08.50'den itibaren Atatürk Anıtına çelenklerini sundular. Saat 09.05'te 2 dakika süresince sirenler çalındı, Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından ise anma programına saat 10.30’dan itibaren Vize Meslek Yüksekokulu salonunda devam edildi.
     Anma programı, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından Pandomim Gösterisi, Oratoryo ve Zeybek Gösterisi gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunduktan sonra ilçemiz okulları arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören programı sona erdi.- Özlem Sezen

 

151 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN