• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı 100 YILLIK COŞKU

04/11/2022

Vize’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı 100 YILLIK COŞKU

     İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü 1 Kasım 2022 Salı günü halkın yoğun katılımı ile coşkuyla kutlandı.
     Kurtuluş bayramı programı sabah saat 09.45’te tören alanında tebriklerin kabul edilmesi ile başladı. Çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulurken, Edirne Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunması ile program devam etti. Programda daha sonra avcılar ve atıcılar derneği üyeleri tarafından kurtuluş gelininin temsili kurtarılması sahnelendi. Kurtarılan kurtuluş gelini Belediye Başkanı Ercan Özalp’e teslim edildi. Ardından Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kaymakam Sedat Özdemir, Belediye Başkanı Ercan Özalp ve Kurtuluş Gelini tören alanında bulunan protokol ve vatandaşların bayramını kutladı.
     Kutlama töreninde daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından gerçekleştirildi. Okulları temsilen günün anlam ve önemine uygun şiir okundu. İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi İzmir yöre ekibi gösterisi ve kardeş şehrimiz Bulgaristan Sredets Belediyesi halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Kurtuluş Bayramımızın 100. yıldönümü için düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildikten sonra ‘Kurtuluşun 100. Yılında 100 Hediye’ çekilişi gerçekleştirildi. Hediye kazanan vatandaşlara hediyelerinin bir sonraki gün Belediye Halka İlişkiler biriminden alabilecekleri belirtildi. Kutlama programının son bölümünde ise Edirne Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Kurum-Kuruluş, STK ve öğrencilerin geçit töreni yapılırken, oldukça uzun süren geçit törenini vatandaşlar ilgiyle izledi.
100. YILINDA 100 FİDAN DİKİLDİ
      Kurtuluşun 100. Yılında düzenlenen bir başka etkinlik ise fidan dikimi oldu. Kurtuluş Ormanı Fidan Dikim etkinliği, ilçemize bağlı Akıncılar Köyünde gerçekleştirildi. Araçlarla bölgeye giden katılımcılar, Kurtuluş Hatıra Ormanı oluşturulması için 100 adet çam fidanının diktiler
KURTULUŞ’TAN CUMHURİYET’E PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
     Vize’nin Kurtuluşu’nun 100.yılında düzenlenen ‘Kurtuluştan Cumhuriyet’e’ konulu panel ise akşam saat 18.00’de Belediye Kapalı düğün salonunda gerçekleştirildi.
     Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan tarafından gerçekleşen panele katılım oldukça fazla olurken, girişte tarihçiye ait kitaplardan temin etme imkanı bulan katılımcılar panel sonunda kitaplarını Sinan Meydan’a imzalatarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Panel sonunda Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından Tarihçi Yazar Meydan’a plaketini takdim edildi. Plaket takdimi sırasında konuşan Başkan Özalp, bu anlamlı günde böylesine güzel bir panel için Vize’ye geldiği için Sinan Meydan’a teşekkür etti.
100. YIL KONSERİ MUHTEŞEMDİ
     İlçemizin Kurtuluşu’nun 100. yılında düzenlenen SAKİLER Konseri 1 Kasım 2022 Salı akşamı tören alanında gerçekleştirildi. Saat 20.00’de başlayan gece programında ilk olarak Kardeş Şehrimiz Bulgaristan Sredets Belediyesi Dans ve şarkı grubu sahne alarak kendi ülkelerine özgü şarkılarını seslendirdiler. Bulgar grubun yaklaşık bir saat süren programının ardından saat 21.00 gibi tezahüratlar eşliğinde sahne alan SAKİLER grubu Vizeli’lere unutulmaz bir gece yaşattı. Eğlencenin doruğa çıktığı dakikalarda seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarıyla konser alanında bulunan katılımcıları coşturan grup üyeleri, bir çok şarkıyı da izleyenlerle birlikte söyledi. Program saat 11.00’de plaket töreninin ardından sonra erdi.- Özlem Sezen




 











204 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN