• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE MEM 2023 ÖĞRENCİ İLE GUİNNESS'E ADAY

04/11/2022

VİZE MEM 2023 ÖĞRENCİ İLE GUİNNESS'E ADAY

     Trakya’nın ıhlamur kokulu ilçesi olarak tanınan “sakin şehir” Vize’de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, iki farklı kategoride rekor denemesi yapmak için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptı.
     İlçeye özgü olan ıhlamur ağaçlarını daha fazla yaşatmak ve tescil etmek adına Çakıllı Belediyesi sponsorluğunda yürütülen proje kapsamda 2023 yılında, 2023 öğrenci ile Çakıllı çevre yolu kenarına 2023 adet ıhlamur fidanı dikerek ve 2023 öğrenci ile ıhlamur çayı içerek rekor kırmak isteyen Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruda bulundu. Doğa ve kültür hazineleriyle göz dolduran, etrafı ıhlamur ağaçlarıyla çevrili ve her sokağında ıhlamur kokusunu hissedilebilen Vize ilçemizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yöre halkında farkındalık oluşturmak ve ‘Vize Ihlamur’nu dünyaya duyurmak adına iki farklı proje üretildi. Projeler kapsamında önümüzdeki yıl Mart ayında çevre yolunda dikimi yapılacak olan fidanların bakımları Çakıllı Belediyesi tarafından yapılacak.
     Çakıllı Belediyesi’nin sponsor olduğu projelerle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ve proje ekibinde görevli öğretmenler hafta içerisinde Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ı ziyaret etti. Ziyarette, Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çakıllı Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılacak olan projeler ve Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.- Nihat Demirel
 
 
606 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN