• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KURTULUŞUN 100. YILI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

28/10/2022

KURTULUŞUN 100. YILI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

 İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü hazırlıkları sürüyor. Yarın yaşanacak olan Cumhuriyet Bayramı coşkusunun ardından, Salı günü de Vize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü kutlamaları gerçekleştirilecek.
     Salı günü saat 09.45’te tören alanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak olan programa, Edirne Belediyesi bando takımı eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam edilecek. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, çevre ilçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okullar ve vatandaşların katılımıyla saat 10.15’te kurtuluş günü kutlamaları başlayacak.
     İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Kurtuluş Gelini, birlikte okulların ve halkın bayramını kutlayacaklar. Ardından Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirilecek.
Okulları temsilen öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması ile devam edecek olan Kurtuluşun 100. Yılı kutlamalarında daha sona, İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, Halk Akademisi İzmir yöre ekibi gösterisi sergilenecek. Bulgaristan Sredets Belediyesi Halk oyunları gösterisinin ardından kurtuluşun 100. Yılı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilecek.
      Kutlama programında saat 12.00’de ise Kurtuluş 100. Yılında 100 Hediye çekilişi gerçekleştirilecek. Daha sonra Edirne Bando takımı eşliğinde düzenlenecek olan geçit töreninin ardından, 100. Yıl Kurtuluş Ormanı fidan dikme etkinliği ile program sona erecek.
KURTULUŞ'TAN CUMHURİYET'E PANELİ

    İlçemizin Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle akşam ise panel düzenlenecek. Ünlü Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan’ın konuk olacağı, 'Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e' Konulu Panel, Belediye Kapalı Düğün Salonunda aksam saat 18.00'de başlayacak.  
SAKİLER’DEN 100. YIL KONSERİ
     1 Kasım Vize’nin Kurtuluşunun 100. yılına özel olarak Panel programının ardından konser etkinliği düzenlenecek.. Vizelilerin gece tören alanına akarak Kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşamalarını sağlayacak olan konser, SAKİLER adlı grup tarafından renklenecek. Salı günü saat 20.30'da tören alanında düzenlenecek olan Sakiler konseri ile kurtuluş günü kutlamaları sona erecek.- Nihat Demirel
 
287 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN