• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Gündoğdu: “Gençlerin fikirlerine, parmaklarına pranga vuramazsınız”

14/10/2022

Gündoğdu: “Gençlerin fikirlerine, parmaklarına pranga vuramazsınız”

     Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ‘Sansür Yasası’ hakkında CHP Grubu adına Genel Kurul’da söz aldı. Gündoğdu, “Gençlerimiz, pırıl pırıl gençlerimiz umutlarını yok edenlere, daha iyi bir yaşam taleplerine dahi tahammül göstermeyenlere, onlara hakaret eden anlayışa artık dur diyor. Seçime aylar kala bitmiş, tükenmiş iktidarın getirdiği bu yasa teklifi gençlerin fikirlerine, parmaklarına pranga vurma yasa teklifidir. 7,5 milyon gencimizin fikirlerini özgürce ifade etmesinin önüne engel koyamayacaksınız” ifadelerini kullandı. 
     CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ‘Sansür Yasası’ hakkında TBMM’de Genel Kurul’da konuştu. Gündoğdu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     “Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; gençlerimiz, pırıl pırıl gençlerimiz umutlarını yok edenlere, daha iyi bir yaşam taleplerine dahi tahammül göstermeyenlere, onlara hakaret eden anlayışa artık “Dur!” diyor. Seçime aylar kala, bitmiş, tükenmiş iktidarın getirdiği bu yasa teklifi gençlerin fikirlerine, parmaklarına pranga vurma yasa teklifidir. Bu yasa teklifi, ifade özgürlüğünü yok eden; düşüncelere zincir vuran, ağızları, elleri kelepçeleyen çağ dışı bir yasa teklifidir. 7,5 milyon gencimizin fikirlerini özgürce ifade etmesinin önüne engel koyamayacaksınız. Sizler ne yaparsanız yapın gençleri kandıramazsınız, sindiremezsiniz ve yok sayamazsınız. Gençler özgür değilse, onları bir kalıba sokmaya çalışırsanız toplumu özgürleştiremezsiniz, ülkeyi geliştiremezsiniz.
     Gençlere ve farklı fikirlere saygı duymayı öğreneceksiniz. Tükenmişliğe, çaresizliğe, yok oluşa antidemokratik çözümler aramak hiçbir iktidarın gidişini engellememiştir; sizin de yok oluşunuzu engelleyemez. Can çekişen iktidar sansür yasasıyla toplumu sindirmek, baskılamak, korkutmak istemektedir. İktidar korku ve endişeyi elimizdeki telefonlarla bireye, aileye, işe, eve, tüm yaşam alanlarına da yaymaktadır.
     Sayın milletvekilleri,
     Bu sansür yasası mutfakları, buzdolaplarını boşaltan AKP ve MHP’nin besleyip büyüttüğü can yakıcı enflasyon canavarını, hayat pahalılığını görmeyin, duymayın, teklifidir. Bu teklif, yirmi yıldır AKP’nin yarattığı yoksulluğu, açlığı karartma teklifidir aslında. Bu teklif açlık sınırı altında yaşayan emekliye, yoksulluk sınırı altında çalışan milyonlarca emekçiye sesinizi çıkarmayın, açlığınızı, yoksulluğunuzu ifade etmeyin teklifidir aslında. Bu teklif demokrasinin can suyu olan haber alma, yayma ve eleştiri imkânlarını yok etme ve karartma teklifidir.
     Sayın milletvekilleri,
     Saray ve çevresi halktan kopmuş; sokaktan, çarşı pazardan, esnaftan, çiftçiden, uzaklaşmış kendi dünyasında âdeta hayal âleminde yaşıyor. Halkın sorunlarından uzak yaşayanlar gerçeklerin konuşulmadığı, yanlışların yazılmadığı bir siyasal zeminde tüm sorunların da ortadan kalkacağına inanıyorlar. İşte, tam da bu düşünce yani sorunları yok saymak, demokratik kanalları tıkamak sorunları daha da büyütüyor. Twitter’dan en çok erişim engeli talep eden ülke Türkiye. Dünyanın en çok erişim engelini istediniz de peki, sonuçta ne oldu? Sizlere soruyorum, ne oldu? Hiçbir şey olmadı.
     Sanıyorsunuz ki işsizlik konuşulmazsa gençler iş bulacak, yanlış ekonomik politikalar eleştirilmediğinde döviz kuru düşecek. Sanıyorsunuz ki TÜİK’in o manipüle edilmiş rakamları, verileri eleştirilmezse milletimize karanlık günler yaşatan enflasyon düşecek, kiralar düşecek; çarşıda, pazarda fiyatlar düşecek. Ama bakın, hatırlatırım size: Meyveye kurt girdiyse -ki içinize artık girmiştir, siz ‘Yok’ deseniz de- o kurt meyveyi içten içe -aynı sizi tükettiği gibi- tüketir ve çürütür. Geldiğimiz karanlık noktada saray hem medya hem vatandaşlar sussun, konuşmasın istiyor. Sosyal medyayı maaşa bağladığınız trollerle emir eri hâline getirmeye çalışıyorsunuz.
     Utanmadan, sıkılmadan “Köşende gereğini yaparsın” anlayışı hâkim olsun istiyorsunuz. Ama kardeşim, uyanın artık ya, uyanın. Adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin olmadığı yerde zenginlik yoktur. Sadece saraya baktığınızda bu işler olmuyor. Bir yanda ekmeğe muhtaç yoksullar yarattınız, diğer yana baktığınızda da doymak bilmeyen filleri yarattınız. Yirmi yıldır ülkeyi yöneten tek adam diyor ki: “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz, bunu biz yaparız.”
     Yanlış duymuyorsunuz, akıl tutulması da yaşamayın, bunu söyleyen kişi ülkeyi yirmi yıldır tek başına yöneten kişi. E, peki, demek neymiş? Bu ülkede yolsuzluk da varmış, bu ülkede rüşvet de varmış, bu ülkede yoksulluk da varmış. Peki, yirmi yıldan bu yana iktidarda kim varmış? Yirmi yılda da AKP iktidardaymış. Bunu biz söylemiyoruz, AKP’nin Genel Başkanı bizzat kendisi söylüyor.
     Sözlerime son verirken şunu söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşlara: Umutsuzluk yok; gençler, emin olun; kadınlar, emin olun. Umutsuzluk yok; inanın emekçiler diyorum, inanın çalışanlar diyorum. Umutsuzluk yok; güvenin çiftçiler, esnaflar diyorum. Geliyoruz, halk geliyor; ayrışarak değil, barışarak, kucaklaşarak geliyoruz; Halkla birlikte, halk için geliyoruz” dedi.- Nihat Demirel
900 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN