• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Tüm hatlara doğalgaz verildi

14/10/2022

Tüm hatlara doğalgaz verildi

     GAZDAŞ tarafından Ağustos ayı başında ilçemizde başlatılan 3. Etap doğalgaz hattı döşeme çalışmaları planlanan tüm bölgelerde tamamlandı.
     İlçemiz Devlet Mahallesinin tamamına yakın bölümünü, Evren mahallesinde kalan kısımları ve eski devlet hastanesi acil bölümüne kadar olan kısımları kapsayan alanlarda yapılan 3. Etap doğalgaz hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. Ekipler yeni yapılan tüm güzergâhlara gaz akışını sağladı. Çalışmaların tamamlanmış olması nedeniyle yapılır mı yapılmaz mı tereddüttü yaşayan vatandaşlarda soğuk havalar gelmeden evlerinin doğalgaz dönüşümlerini yaptırmak için yetkili firmaların kapısını çalmaya başladı. Yetkili firmalar gelen yoğun taleplere cevap verebilmek için aralıksız çalışıyor.
     3. etap çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ilçenin %80’lik bölümünün doğalgaz kullanabilir hale gelmesi üzerine hava kirliliği de yaratan kömür satışları büyük ölçüde düştü. Kırklareli geneline göre oldukça iyi olmasına rağmen, ısıtmada doğalgazın tercih edilmesiyle birlikte Vize’nin hava kalitesi de artarken, soğuk havalarda yoğun olarak hissedilen kömür dumanı kokusunun da önceki yıllara oranla giderek azalması bekleniyor.
     Tesisatlarını yaptırarak doğalgaz dönüşümlerini tamamlayan apartman sakinleri anlaştıkları firmalar vasıtasıyla başvurularını yapmaya devam ediyorlar. Yapılan başvuruların hemen ardından gaz akışı sağlanırken, herkes kullandığı ölçüde ödeme yaparak evini istediği zaman ısıtabiliyor, mutfak tüpü ve şofben gibi masraflarını azaltabiliyor.- Nihat Demirel   
842 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN