• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

“TIKIR TIKIR ÇALIŞIP, TEKER TEKER TAMAMLADIK” 41 AYA AVUÇ DOLUSU ALKIŞ

07/10/2022

“TIKIR TIKIR ÇALIŞIP, TEKER TEKER TAMAMLADIK” 41 AYA AVUÇ DOLUSU ALKIŞ

       




  Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri halk toplantısında belediyenin 41 ayda yaptığı çalışmalar anlatıldı. Belediyenin vaad ettikleri, yaptıkları, yapamadıkları ve bunların sebepleri ile önümüzdeki dönemde yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
     Belediye Başkanı Ercan Özalp’in “tıkır tıkır çalışıyor, teker teker tamamlıyoruz” sloganıyla duyurduğu “Dolu dolu 41 ay” başlıklı halk toplantısı Pazar günü saat 14.00 de belediye çay bahçesinde yapıldı. Başkan Özalp’in belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği halk toplantısına katılım yoğun olurken, ‘veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok..!’ diyen Ercan Özalp’e hiçbir eleştiri gelmezken, defalarca teşekkür alıp alkışlanması da gözlerden kaçmadı.
       Toplantı başladıktan sonra uzun bir konuşma gerçekleştiren ve 41 aylık süre zarfında, vaad ettiklerinden çok daha fazlasını yaptıklarını belirten Başkan Özalp, yerine getiremedikleri vaadlerinin de sebeplerini anlattı. Kendisinden önceki dönemlere de ince bir üslup ile eleştiriler getiren Özalp “Yapılanı satmıyoruz! Bütçemizi dikkatli şekilde kullanarak, çok daha fazlasını yapıyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok..! “ şeklinde ifadeler kullandığı konuşmasında şunları söyledi;
    “Elimdeki seçim beyannamesine bakıyorum; verdiğimiz söylerden sadece 2 tanesini yerine getirememişiz ama verdiğimiz sözlerden olmayan birçok fazla şeyi de yapmışız. Ayrıca daha önümüzde 19 aylık bir süre daha var. Yaptıklarımız gibi, yapamadıklarımızın da, sebeplerini anlatıyoruz.
    Bildiğiniz gibi, büyük bir pandemi sorunu yaşadık. Bugün eczanelerde, tanesini 25 krş dan aldığımız maskelerin tanesini o zamanlarda 5 liradan ve güçlükle bularak alabiliyorduk. Dezenfektanından, maskesine kadar, belediye olarak, büyük destekler yaptık. Sahada sürekli bulunduk. Kapanmaların ve sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı günlerde, gıda ve çeşitli ihtiyaçları olan vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Hasta nakli için, makam aracımı şoförüyle birlikte tahsis ederek, hastanelere gönderdik.
     Yine küresel ısınma gibi, doğal sebeplerle yaşanan kuraklığın etkilerinin azaltılması için, su kuyuları açarak, çözümler ürettik. İlçemizin yeraltı suları haritalarını yaptırarak, nerelerde su bulacağımızı tespit ettik. Nokta atışı, yapılan sondajlarla da, su sorunun çözümünü sağladık, sağlıyoruz.
    Göreve geldiğimizde; uçakla gidilemeyen ve cenaze nakledilemeyen üzücü bir durum vardı. Her araçla cenaze nakledemezsiniz. O ihtiyacı çözdük. Önemli bir mesafe aldık. Bunun gibi, belediyemizin araç parkını geliştirdik. Kredisiz, öz kaynaklarımızla yaptık bunları da.
     Önceki dönemlerde, belediyeye ait binalar satılmış. Biz göreve geldiğimizde, yapılanın satılması yerine, yenilerinin de kazandırılmasını benimsedik. Çizdiğimiz rotamız da bu yönde ilerliyor.
    Avrupa Birliği Fonlarından istifade ederek, ilçemize önemli kazanımlar sağladık. Parklar; bahçeler ve önemli projelere destekler aldık. Kültürel projeler gerçekleştirdik. Halen de, alacağımız bir bütçemiz var. Bunun için de, yapacağımız çalışmalarımız mevcut. Belediye kasasından beş kuruş çıkmadan yaptığımız bu proje ve hizmetler, önemli bir avantaj ve fırsat oluyor.
     BAL Ligine yükselen Vizespor başta olmak üzere, ilçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimize, belediye olarak destekler veriyoruz. Buraya gelmeden önce bakıp inceledim, mümkün olanın en iyi haliyle, desteklemeler yapmışız. Elbette ki, kulüplerimiz de, kendi imkânları ile ve özveri içerisinde gelir sağlamaya çalışıyor ve başarılı olmak için mücadele ediyorlar…” dedi.
     Toplantının soru cevap kısmı ise beklenenden kısa sürdü. Toplantıya katılan vatandaşlar, Başkan Özalp‘e, çeşitli konularda sorular sorarak, gördükleri bazı aksaklıkları dile getirdiler.
     Toplantıda söz alan bir vatandaş kedi, köpek sorunundan bahsederken, diğer vatandaşımız yazlık düğün salonunun üzerinin örtülmesinden, bir diğeri devlet mahallesinde yer altına alınmayan elektrik tellerini yer altına alınmasını, diğeri çöp toplanması konusunu, diğeri Atatürk parkındaki aletlerin bozukluğunu, sabah saatlerinde göze çarpan çöp kirliliğini dile getirdi.
     Özünde memnuniyet barındıran toplantı da, Vatandaşlar başkan ve meclis üyelerine teşekkür ederek sık sık alkışladılar.
ÖZALP “VEKİL DEĞİL, BAŞKAN ADAYIYIM”
     Özellikle son dönemlerde, adı siyasi kulislerde “Milletvekili aday adayı olacak” şeklinde geçmekte olan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, söylentilere son noktayı koydu;
     Toplantı sonunda alkışlar arasında mikrofonu yeniden eline alan Başkan Özalp, “Önümüzdeki 5 yılda eksik kalan projelerimizi tamamlamak, Vize’de sizlerle birlikte yazmış olduğumuz hikayeyi bitirmek için, yeni dönemde tekrar adayım. Bunu belirtmek isterim. Ardından ise sizlerle birlikte köşeme çekilerek Vize’de yaşamak istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerleyim. 2019 da bizi göreve getirdiğiniz için meclisimizle birlikte sizlere teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de bu meclisimizle aday olduğumuzu belirterek saygılarımı sunuyorum” dedi.- Özlem Sezen
 
102 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN