• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Büyük Taarruz Bisiklet Turunu Tamamlayan 6 Kişiden Biri Bülent Türler

23/09/2022

Büyük Taarruz Bisiklet Turunu Tamamlayan 6 Kişiden Biri Bülent Türler

     22 Ağustos  10  Eylül arası Ankara Anıtkabirden başlayıp 19 gün süreyle Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün Büyük Taarruzun 100 yılında gittiği güzergâhlarda  pedal çeviren 50 den fazla bisikletçi  arasında olan ve 19 günlük sürede tüm etapları tamamlayan 6 kişi arasında olan Bülent Türker ilçeye döndü.
     Konu ile ilgili açıklama yapan Bülent Türker; “İlk kez böyle bir tura katıldım. Dünyada etap olarak 3 üncü uzun tur. Bu yıl Büyük Taarruzun da 100 üncü yılı olması dolayısıyla Hollanda dan geldim. 22 Ağustos’ta Anıtkabir Ankara’dan start aldık. İlk gün Ankara Polatlı, sonra sırası ile  Konya Yunak, Akşehir, Afyonkarahisar Şuhut, Kocatepe, Tınaztepe, Sinanpaşa, Yıldırım Kemal, Kütahya Zafertepe, Uşak Düzlüce, Kaplangı, Banaz, Kışla,  Takmak,  Manisa Kula, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, İzmir Kemalpaşa Balkahvesi ve 9 Eylül de İzmir’e 100 yılda muhteşem bir şekilde girdik. Bu organizeyi yapan Osman Kutlu komutana ve ekibine çok teşekkür ederim. 52 şehitlik gezdik. 100 yıl önce Büyük Taarruzda yaşananları aynı yer ve aynı saatte tekrar yaşamak muhteşemdi. Müzeme birçok malzeme topladım. İnanılmaz mutlu oldum. Kadim Albayıma ’da teşekkür ederim. 
     Bir gün dahi dayanamayacak  dedikleri büyük zaferi 19 gün hem de hiç bırakmadan tamamlamanın gururunu yaşıyorum. Bir gün sonrada 11 Eylül’de İzmir Maratonunu koşarak madalya almak çok büyük mutluluktu. Büyük Taarruz anlatılmaz yaşanır” dedi.- Nihat Demirel
 
282 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN