• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kırklareli ’nden dost ve kardeş ülke Pakistan 'a yardım eli…

23/09/2022

Kırklareli ’nden dost ve kardeş ülke Pakistan 'a yardım eli…

Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan ve İlimizde de Valiliğimizin koordinesinde yürütülen yardım kampanyasında toplanan aynî yardımlar, 13 Eylül 2022 Salı günü Valiliğimiz önünde düzenlenen tören ile dualar eşliğinde Pakistan’a gönderildi.
Düzenlenen törende Kırklareli Valisi Birol Ekici, aşırı yağmurlardan dolayı 33 milyon insanın etkilendiğini, çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Öncülüğünde ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan yardım kampanyasının İlimizde de Valiliğimizin koordinesinde yürütüldüğünü ifade etti.
Vali Ekici, yardım kampanyasının devam ettiğini, İlimizden 5 tır yardım malzemesi gönderileceğini, bu tırların ilkinin bugün gönderildiğini, diğerlerinin de bu hafta teslim edileceğini belirterek bu yardımların sürdürüleceğini ifade ederek, yardım kampanyasına destek olanlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua okundu.
Yardım malzemelerinin içinde bulunduğu tırın hareketi öncesinde, yaşı küçük kalbi büyük kardeşlerimiz Ramadan ve İslam Kartal kardeşler, yapılan yardımlara en sevdiği oyuncaklarını paylaşarak destek oldular. Sayın Valimiz, Pakistan'a yapılan yardımlara en sevdiği oyuncaklarını paylaşarak destek olan Ramadan ve İslam Kartal kardeşlere ve erzak yardımı yapan anneleri Melahat Kartal'a duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Daha sonra, yardım malzemelerinin içinde bulunduğu tır, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.- Özlem Sezen (Valilik)
271 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN