• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TREDAŞ OVA KÖYLERİNİN ENERJİ NAKİL HATLARINI YENİLİYOR

02/09/2022

TREDAŞ OVA KÖYLERİNİN ENERJİ NAKİL HATLARINI YENİLİYOR

     Özellikle kış aylarında meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşanan ova köylerinin alt ve üst yapılarının yenilenmesi amacıyla TREDAŞ tarafından çalışma başlatıldı.
     Geçtiğimiz hafta başlatılan çalışmalarla, TREDAŞ Kırklareli İl Müdürlüğü Vize İşletme Şefliği sorumluluk sahası içerisinde bulunan ve 2022 Yılı Yatırım Çalışmaları Kapsamına alınan ilçemize bağlı Ova Köyleri Düzova, Müsellim, Toçuköy, Akıncılar, Hasbuğa ve Çövenli Köylerine enerji taşıyan elektrik alt ve üst yapılarının yenilenecek. Yapılacak olan ana enerji nakil hatlarının yanında Müsellim, Düzova ve Hasbuğa köylerinin ise elektrik şebekesi baştan aşağı yenilenecek. Bu 3 köyde bulunan tüm elektrik direkleri ile eskimiş olan elektrik telleri ve trafolar sökülürken, yerlerine ise kısa sürede yenileri yerleştiriliyor. Bu çalışmalar esnasında ise köylerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması amacıyla kısa süreli planlı kesintiler uygulanıyor.
     Yapılacak olan çalışmalarla Ahmetbey Beldesine kadar olan ana enerji nakil hattını tamamını yenileyecek olan TREDAŞ ekipleri, önümüzdeki yatırım döneminde de diğer köylere ait köy içi şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarını yürütecek. Bu çalışmalarla ova köylerinde yaşayan vatandaşlara enerji dağıtım hizmetlerinin daha sağlıklı, kesintisiz ulaştırılmasının sağlanması hedefleniyor.
     TREDAŞ, 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalara ilave olarak Doğanca Köyüne ait enerji nakil hattını da yenileyecek. Yine ekipler, Küçükyayla Köyüne enerji sağlayan enerji nakil hattının yeraltına alınarak yenilenmesi amacıyla da çalışma yürütecek.- Nihat Demirel
 
212 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN