• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" sürüyor.

05/08/2022

"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" sürüyor.

     Vize Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller” Projesinden yararlanan Furkan Çalışkan'ın Müsellim köyündeki arılığında incelemede bulundu.
     Ziyaretinde bal üretimi yapan Çalışkan'dan faaliyetleri hakkında bilgi alan Gürsu, arılığı gezerek proje hakkında açıklamalarda bulundu. Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'nin kırsal alanda yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden mezun gençler için uygulandığını belirten Vize Tarım Müdürü Gürsu, proje ile “meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi.
Çalışkan'ın projeden yararlanarak ülkedeki bal üretimine katkı sağladığını da sözlerine ekleyen Gürsu, "Arıcımız Furkan Çalışkan bakanlığımızın projesi kapsamında arıcılık faaliyetini daha da geliştirmek için uğraşıyor, çabalıyor. Proje dahilinde 100 bin lira hibe destek ile 300 kovanlık bir arılık kurdu. Genç üreticilerle ülkemizin her alanda üretimine katkı sağlıyoruz" dedi.- Sevil Demirel
 

 

358 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN