• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

FESTİVALE YAĞMUR ENGELİ

26/08/2022

FESTİVALE YAĞMUR ENGELİ

     Vize yağan şiddetli yağmura rağmen üç günlük festival eğlencesi için dün akşam kapılarını açtı.   Vatandaşlar yağmura rağmen soluğu festival alanında aldı.
     Vizeli’ler tarafından her yıl büyük heyecanla beklenen Vize Tarih ve Kültür Festivali’nin 14.’sü dün akşam saat 18.00’de başladı. Vize Belediyesi önünde toplanan kalabalığın kortej yürüyüşü ile tören alanına geçmesi ile başlayan festival programında Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından festival açılış konuşması yapıldı. CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan’ın konuşmaları ile devam eden programda, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun konuşmasının ardından kortej yürüyüşüne yeniden başlandı. Edirne Belediye Bando Takımının öncülüğünde Atatürk Caddesi üzerinden festival alanına yürüyen kortej, festival alanında festival ateşini yaktı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 3 günlük festival başlarken, gündüz saatlerinde etkili olan yağışlı hava gecede devam edince program ertelendi.
ERTELENEN FESTİVAL BU AKŞAM BAŞLIYOR
     Açılışın yapılmasına rağmen gece yeniden başlayan aralıksız yağış festivalin ertelenmesine neden oldu.
     Erteleme nedeniyle gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Vatandaşlarımız heyecanlarını kaybetmesin, festivalimiz yarın akşam (bu akşam) kaldığı yerden yeniden başlayacak” diyerek şunları söyledi;
     “Yaptığımız açılışın ardından yeniden başlayan yağmur yağışı nedeniyle programımızı bir gün kaydırdık. Dün akşam yapılacak olan ilk gece programının, sanatçılarımızla yaptığımız görüşmelerin ardından bu akşam yapılmasını kararlaştırdık. Bu nedenle ikinci gece programımızı da kaydırarak Pazar gününe aldık. Böylece festivalimiz Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak yeniden organize edildi” dedi.
FESTİVAL ALANI SULAR ALTINDA KALDI
     Bu yıl içerisinde gerçekleşen en hızlı ve yoğun yağmur yağışının ardından yükseklerden gelerek sel olan yağmur suları, birçok yerde ev ve işyerlerini su basmasına neden olurken, festival alanı da sular altında kaldı.
     Açılışa saatler kala gerçekleşen yağışın ardından yumuşayan toprak çamura dönerken, belediye ekipleri mıcır taş döşeyerek alanı yeniden kullanılabilir hale getirmeye çalıştı. Ekiplerin yaptığı çalışmalarla çamurun bir nebzede olsa önüne geçilirken, saat 20.30 gibi yeniden başlayan ve aralıksız devam eden yağış konserin bir gün ertelenmesine neden oldu.
YENİLENEN FESTİVAL PROGRAMI
Cuma: Sevgi Onur Konseri, Nida Darbaz Konseri, BURAY Konseri
Cumartesi: Raca Hiphop Konseri, Özge Merit Konseri, Sevtuğ Kasapbaşoğlu Konseri, TUĞÇE KANDEMİR Konseri
Pazar: Doğanay Temurkan ve Orkestrası Konseri, Ali Altay Konseri, BAHA Konseri – Nihat Demirel   
767 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
NECDET TEZCAN