• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TÜRKER, BÜYÜK TAARRUZ BİSİKLET TURUNA KATILIYOR

19/08/2022

TÜRKER, BÜYÜK TAARRUZ BİSİKLET TURUNA KATILIYOR

     Büyük Taarruz’un 100. yılında bisiklet turu düzenlenecek. Anıtkabir’den başlayıp, İzmir’de sona erecek tarihi yürüyüş ve bisiklet turuna Vizeli Bülent Türker’de katılacak. 
     İşgalci Yunan kuvvetlerinin Batı Anadolu’dan çekilmesiyle 30 Ağustos 1922’de kesin bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ’un 100. yıldönümü nedeniyle farklı bir organizasyon düzenleniyor. 22 Ağustos Pazartesi günü Ankara Anıtkabir’de Kocatepe’den başlayacak olan tura Türkiye’den 30 erkek ve 10 bayan ile birlikte yurt dışından kayıt yaptıran hemşerimiz Bülent Türker’de katılacak. Tüm savaş alanlarının dolaşılacağı 20 günlük bisiklet turu, 9 Eylül günü İzmir’de tamamlanacak.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Bülent Türker, 20 günlük bisiklet turu kapsamında Büyük Taarruz savaş alanlarını dolaşacaklarını belirterek şunları söyledi; “20 gün bisikletlerimizle pedal çevirerek Büyük Taarruzun 100. Yılında savaş alanlarında olacağız. Ordumuzun geçtiği yollarda, aynı tarih ve aynı saate bulunarak, oralarda konaklayıp, şehit mezarlarına uğrayacağız. Ankara’dan başlayan programımızda Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinden geçerek 9 Eylül tarihinde İzmir ilimizde olacağız. Bize bu vatanı emanet eden şehitlerimizle olacak olmak, onların 100 yıl önce ayak bastıkları topraklardan geçecek olmak bana büyük onur ve gurur veriyor” dedi.

 

660 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN